Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 16. november 2001 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Terrorisme i Australia

Spaneren Peter Church (Peter Phelps) i
Spaneren Peter Church (Peter Phelps) i "Politiagentene" er i trøbbel. (Foto: Beyond Distr.)
Mannen til en talskvinne for Australias urinnvånere blir utsatt for en bilbombe. Spanerne Stone og Angie får oppdraget med å rulle opp en høyreorientert ekstremistgruppe, SWARM, mistenkt for å stå bak rasismemotivert terrorisme.

Stones tidligere romkamerat, Bundy, leverer inn et tips om at SWARM bruker helgene til øvelser. Gjennom Bundy klarer Angie og Stone å infiltrere gruppen, og de blir innlemmet i kretsen rundt den karismatiske lederen, general Baker. De erfarer også at helgens treningsopplegg er en forberedelse på et enda alvorligere attentat enn det forrige.

To spor viser seg å lede mot en løsning av saken. Church og Angie havner på hver sin kant, og alene må Stone forsøke å forhindre SWARMs neste rasismemotiverte attentat.

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Tre menn og to kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv som er dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen MacKenzie, kalt ”Mac” (Anita Hegh), har hatt en lynkarriere i politiet og er spaningsgruppens operative leder. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Sjefen Bernardo Rocca (Joe Petruzzi) er gruppens trygge klippe og er på vei oppover karrierestigen.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 2)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Peter Phelps, Anita Hegh, Joe Petruzzi, Kate Kendall og Ian Stenlake
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Spaneren Peter Church (Peter Phelps) i “Politiagentene” er i trøbbel. (Foto: Beyond Distr.)