Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 20. juli 2006 kl 19.30 Michael Palin i Himalaya

Manndomsprøven

Michael Palin ved starten av en bratt fottur i landsbyen Chomrung, Nepal. (Foto: Basil Pao, BBC)
Michael Palin ved starten av en bratt fottur i landsbyen Chomrung, Nepal. (Foto: Basil Pao, BBC)
Michael Palin blir med på utvelgelsen av rekrutter til det sagnomsuste gurkharegimentet i Nepal, før han begir seg til fjellmassivet Annapurna, hovedstaden Kathmandu og videre inn i Tibet og selve Himalaya-området.

Vest i kongedømmet Nepal, ved foten av de 8000 meter høye fjellene Annapurna og Dalagiri, møter vi de fryktede gurkhakrigerne. Regimentet ble opprettet på 1800-tallet av den britiske hær, og har siden kjempet for det britiske imperium under mange himmelstrøk.

Michael Palin får bli med kommandant Adrian Griffith på den årlige utvelgelsen av gurkhasoldater. I landsbyen Lekhani og andre steder over hele Nepal blir de unge guttene utsatt for prøvelser som skal føre til utvelgelsen av 250 heldige blant 25.000 håpefulle. For jentene i landsbyen er seremonien også en ypperlig anledning til å peile ut en aktuell ektemann.

Fra Annapurna til Everest
Neste post på programmet er en strabasiøs fottur opp til Annapurnas basecamp på 4200 meters høyde. Dette er en viktig del av akklimatiseringsprosessen til den virkelige utfordringen – Mount Everest-basecampen som ligger 5500 meter over havet.

Men før det tar Michael Palin et vel fortjent avbrekk i Kathmandu, der han blir velsignet av kong Gyuenandra og nyter storbylivets gleder i fulle drag.

Om serien
Tv-personligheten, skuespilleren, humoristen og globetrotteren Michael Palin har de senere årene hatt stor suksess med sine reisebrev fra nær sagt alle verdenshjørner. I sin nyeste ekspedisjon for BBC, den sjette i rekken, har han tatt turen til det indre Asia og verdens høyeste fjellkjede.

I seks episoder følger vi den sjarmerende og entusiastiske turisten på en over tre tusen kilometer lang reise som byr på prøvelser og farer, men også gleder og nye vennskap. I løpet av turen skal vi bli med til Pakistan, India, Nepal, Tibet, Kina og Bhutan, før vi begir oss ned til slettene i Bangladesh.

Programmet er sendt tidligeree.

Britisk reiseserie i seks deler
Originaltittel: Himalaya With Michael Palin
Produksjon: Prominent Television for BBC (2004)
Programleder: Michael Palin
Pressekontakt: Marianne Vinje, 23 04 99 18/988 588 80


LENKER
  • Les mer: