Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 4. mars 2004 kl 21.05 Niern: Bowfinger

Steve Martin i fin komedieform

Steve Martin og Eddie Murphy i herlig samspill i komedien
Steve Martin og Eddie Murphy i herlig samspill i komedien "Bowfinger"
Steve Martin og Eddie Murphy spiller sammen i denne komedien fra filmbransjen i Hollywood. Bobby Bowfinger har prøvd i årevis å slå igjennom i filmbyen. Nå har han passert 50, og setter alt inn på å få sitt endelige gjennombrudd før det er for sent. Budsjettet tillater ingen store stjerner, men Bowfinger vet råd. Han lurer komikeren Kit Ramsey til å være med i filmen uten at han vet det selv.

Bowfinger har et manuskript og han har et skuespiller-team, inkludert et ungt ubeskrevet blad rett fra Ohio-bussen, en dame som en gang gjorde det stort i provinsen og et fremadstormende "såpe-idol". Bowfinger knytter også til seg "alt mulig-mannen" Dave, en fyr som har nøkler til alt på settet og kan skaffe dem alt de trenger. Det eneste som gjenstår er en stjerne, men hvordan skal de klare det uten penger? Det er her Bowfingers grenseløse fantasi kommer til sin rett.

Om filmen
Steve Martin viser sitt talent både som skuespiller og manusforfatter i denne filmen, men Eddie Murphy bidrar stort med sin dobbeltrolle som komikeren Kit Ramsey og Kits nerd av en bror, Jiff. I filmen vrimler det av vittige replikker og små situasjoner som gir den gode humoristiske kvaliteter. Det skinner også igjennom at Steve Martin har et varmt hjerte for filmbransjen og alle menneskene som enten gjør suksess eller går til grunne i drømmefabrikken i Hollywood.

Amerikansk spillefilm fra 1999
Originaltttel: "Bowfinger"
Regi: Frank Oz
I rollene: Steve Martin, Eddie Murphy, Heather Graham, Christine Baranski, Jamie Kennedy
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83