Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 22. januar 2004 kl 21.30 Svarte penger - hvite løgner

Ingen vei tilbake

Sverre (Trond Espen Seim) er hardt presset, og følelsene tar overhånd i møtet med en narkolanger (Adam Brix). (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Sverre (Trond Espen Seim) er hardt presset, og følelsene tar overhånd i møtet med en narkolanger (Adam Brix). (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Politimannen Sverre vikler seg stadig lengre inn i et selvspunnet nett av løgner og skinnmanøvrer. Hans plan om å få Trude til å melde seg for politiet har slått feil, og i kveldens episode blir presset så uutholdelig at han frykter for både karrieren og framtida med Randi.

Sverre og Randi våkner opp på Elverum til sin første morgen som mann og kone. Men Sverre er for anspent til å nyte hvetebrødsdagene. Den siste meldingen fra Trude kunne tolkes som hun vil ta sitt eget liv, og Sverre, som føler at han har mye av skylden for hennes ulykke, er oppsatt på å finne henne.

Når Randi insisterer på å bli med til hybelen på Stovner, får Sverre en vanskelig oppgave med å skjule hvor involvert han er i Trude og hennes problemer. Hans frykt viser seg å være vel begrunnet, for snart dukker Randi opp på politistasjonen med en ubehagelig overraskelse…

Om "Svarte penger – hvite løgner"
NRK Dramas nye storsatsing er en spenningsserie på åtte timelange episoder om hvordan en uerfaren og velmenende politimann ufrivillig havner i et farlig dobbeltspill.

Seriens hovedperson, Sverre Fjeld (Trond Espen Seim) kommer fra Elverum og tar etter endt utdanning praksistiden sin ved Stovner politikammer. Ute på patrulje kommer han i kontakt med alenemoren Trude (Ane Dahl Torp), som viser seg å være naboen hans.

Når Trudes narkomane eksmann, Affen, blir drept i en biljakt han selv var med på, føler Sverre at han står i gjeld til henne. Affen hadde narkogjeld som torpedoer prøver å kreve inn fra Trude ved å true både henne og lille Sara på livet. Sverre oppdager at hun har latt seg presse til å opptre som narkotikakurer, og bryter alle regler ved å redde henne gjennom tollen.

Sverres hensikt er å få Trude til å melde seg for politiet, og å sørge for at bakmennene blir tatt. Men motet svikter henne, og hun fortsetter å klynge seg til ham som sin eneste redning, blant annet ved å dukke opp på hotellet der Sverre feirer bryllup med sin Randi.

Jarl Emsell Larsen har regissert serien som skildrer miljøet på begge sider av loven i hovedstaden, og står også for manus sammen med Ulf Breistrand. De åtte episodene utgjør én sammenhengende historie der handlingen foregår i løpet av tre år.

"Svarte penger - hvite løgner" er i hovedsak tatt opp på location i Stovner-området, Oslo sentrum, Elverum og Bærum. Serien vil senere bli utgitt på DVD og skal også vises i Sverige og Danmark.


Spenningsserie i åtte episoder
Episode 3
Produksjon: NRK Drama
Idé og manus: Ulf Breistrand og Jarl Emsell Larsen
Regi: Jarl Emsell Larsen
Prosjektleder: Anne Birte Brunvold Tørstad

I de viktigste rollene:
Sverre (politibetjent) – Trond Espen Seim
Trude (alenemor) – Ane Dahl Torp
Randi (Sverres forlovede) – Tone Mostraum
Joakim (venn av Trudes eksmann) – Jan Sælid
Kine (Trudes venninne) – Janne Formoe
Arne (politikollega) – Per Schaanning
Per Erik (politikollega) - Jon Øigarden

I øvrige roller bl.a.: Tone Danielsen, Håvard Bakke, Anne Ryg, Anders Dahlberg, Ove Christian Owe, Erik Hivju, Ketil Høegh, Trond Brænne, Veslemøy Haslund, Anders Danielsen Lie, Lasse Kolsrud, Svein Scharffenberg, Jorunn Kjellsby, Per Jansen, Andrine Sæther, Ellen Birgitte Johannessen, Ine Jansen, Mads Ousdal, Nils R. Muller

Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99


LENKER
  • Les mer