Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 23. juli 2006 kl 17.30 Åpen himmel: Gudstjeneste fra Sjømannskirken på Solkysten

Åpen himmel

Fra Solkysten i Spania (foto: NRK).
Fra Solkysten i Spania (foto: NRK).
I fjor høst sendte NRK1 tre gudstjenester fra sjømannskirken El Campanario på Costa del Sol i Spania. Nå får vi et gjensyn fra en av gudstjenestene.

Sjømannskirken ligger i Calahonda i en gammel bygning fra 1572. Bygningen bærer navnet El Campanario som betyr klokketårnet, og har preg av et gammelt kloster. Beveger vi oss inn døren, entrer vi en vakker hage, og rundt bordene summer den gode samtalen.

På ungdomsrommet er det stor aktivitet rundt bordtennisbordet. Noen oppsøker biblioteket for å låne norske bøker. Andre foretrekker å se Dagsrevyen på tv. I kirkerommet søker noen stillheten, mens andre tar seg en dukkert i svømmebassenget ute i hagen.

Vakker ramme
I løpet av høsten får NRK1s seere ta del i tre gudstjenester som holdes i denne kirken. De to andre sendes 30. oktober og 13. november. Gudstjenestene har en vakker ytre ramme, og vi får glimt fra kirkens hverdag i møte med nordmenn i utlandet.

Sjømannsprest Reidar Strand har ansvaret for gudstjenestene, og han er glad for at NRKs seere hjemme i Norge får ta del i dem.

Marianne Juvik Sæbø tar med seg norske folketoner til Solkysten, og Vidar Eldholm Olsen er musikalsk ansvarlig.

I tillegg sender Radiogudstjenesten fra pastor Strømmes Minnekirke i nærheten av Alicante 23. oktober. Dette er en jubileumsgudstjeneste idet Den norske kirke på Costa Blanca fyller 30 år i år.

Egenprodusert gudstjeneste fra Program riks, Trømsø

Pressekontakt: Helge Gudmundsen, 23 04 72 36