Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 18. desember 2007 kl 21.25 Film: Mulholland Drive

Surrealisme fra David Lynch

Laura Elene Harring som kvinnen uten hukommelse i David Lynchs surrealistiske
Laura Elene Harring som kvinnen uten hukommelse i David Lynchs surrealistiske "Mulholland Drive" (Foto: Films Alain Sarde/Pathé Distribution)
En limousin krasjer i Mulholland Drive, og eneste overlevende er en vakker, ung kvinne som mister hukommelsen. Hun søker ly i en fremmed leilighet der hun møter Betty som har kommet til Hollywood for å prøve seg som skuespiller. Den skadede kvinnen kaller seg "Rita" etter at hun har sett en Rita Hayworth-plakat.

Bettys (Naomi Watts) audition går bra, og hun blir lagt merke til av kakseregissøren Adam Kesher (Justin Theroux). Men produsentene og pengemennene vil heller ha en kvinne ved navn Camilla Rhodes.

I mellomtiden prøver Rita (Laura Elena Harring) å finne ut hvem hun er, og navnet Diane Selwyn dukker opp i hukommelsen. Rita tror at det kan være hennes virkelige navn, og hun og Betty oppsøker denne kvinnens adresse. Men i leiligheten finner de et lik, og Ritas identitet blir mer og mer gåtefull.

Det viser seg etter hvert at ingen av kvinnene er den de tilsynelatende er.

Om filmen
I "Mulholland Drive" blander regissøren David Lynch film noir, surrealisme, Hollywood-romantikk, absurd humor, mystikk, vold og lesbisk sex i en historie som verken har begynnelse eller slutt. "Uforståelig bra" og "David Lynch er forvirrende forførerisk", skrev Dagbladet da filmen hadde premiere på norske kinoer i 2002.

"Mulholland Drive"ga David Lynch en Oscar-nominasjon for
beste regi i 2001.

Filmen er sendt tidligere.

Amerikansk drama (2001)
Originaltittel: "Mulholland Drive"
Med: Justin Theroux, Naomi Watts, Laura Elena Harring, Ann Miller, Dan Hedaya
Regi: David Lynch
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78