Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 22. august 2005 kl 20.55 Svarte orm

Soldatkomedie med Sorte orm

Siste bolk i serien med Rowan Atkinson som Sorte orm foregår under første verdenskrig. Skyttergraver, søle og skitt venter vår mann. Men ønsker Sorte orm egentlig å gå i krigen?

En engelsk general er på jakt etter en kunstmaler som kan dekke krigen med illustrasjoner for bladet "Konge og Fedreland". Sorte orm viser seg å kjenne en svært dyktig maler som har laget et genialt maleri fra krigen.

I håp om å unngå skyttergravene og heller bli sendt til Paris, stjeler Sorte orm bildet og framstiller seg for generalen som opphavsmann til kunstverket.

Å tegne for livet
Til pass for Sorte orm havner han likevel i skyttergravene. Generalen ønsker seg nemlig autentiske skisser fra soldatenes hverdag.

Men produktene som Sorte orm sender generalen fra fronten, er ikke særlig imponerende. Generalen beslutter derfor å sende Baldrick, Darling og Sorte orm i den sikre død – som kjempende soldater.

Om serien
Sorte orms fremste karakteristika er renkespill, unnasluntring og feighet. Men man kan jo komme langt med den slags, også.

Seriene om Sorte orm etablerte for alvor Rowan Atkinson som en av de største britiske komikerne. Sorte orm ble tatt godt imot av både presse og publikum, og seriene ble solgt til mange land. Atkinson lagde i alt 24 episoder fordelt på fire sesonger, og vi følger Sorte orm og hans kompanjonger i forskjellige tidsepoker fra 1485-1917.

Innkjøpt engelsk humorserie (1989)
Originaltittel: Blackadder Goes Forth
Episodetittel: Produsert av BBC Worldwide
I de viktigste rollene: Rowan Atkinson (The Black Adder) og Tony Robinson (Baldrick)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Les mer