Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 31. desember 2006 kl 17.55 Singles

Kjærlighet og musikk på 90-tallet

Steve (Campbell Scott) og Linda (Kyra Sedgwick) prøver å finne ut av kjærligheten i
Steve (Campbell Scott) og Linda (Kyra Sedgwick) prøver å finne ut av kjærligheten i "Singles".
Handlingen foregår i Seattle, USA, hvor den alternative pop-musikkken hadde sin oppblomstring på 90-tallet. "Singles" følger en gruppe venner i 20-årene som prøver å finne seg til rette som voksne. Vi møter en gjeng som bor i samme leiegård, og som har den lokale kaffebaren som stamsted.

Det sentrale paret er Steve Dunne (Campbell Scott) og Linda Powell (Kyra Sedgwick). De møttes på en "Alice in Chains"-konsert, og ble forelsket i hverandre etter en stund. Filmen handler om det turbulente forholdet mellom Steve og Linda, og om vennskapet med Janet Livermore (Bridget Fonda) som prøver å vinne heavy-rockeren Cliff Ponciers (Matt Dillon) kjærlighet.

Skuespillerne Eric Stoltz, Tom Skerritt og Peter Horton er med i filmen, det samme er filmens regissør, Cameron Crowe. Fra musikkfronten medvirker Bruce Pavitt fra "Sub Pop", musikerne Chris Cornell fra "Soundgarden" og Pat DiNizio fra "Smithereens", Tad fra "Tad" og "Pearl Jam"s Eddie Vedder, Jeff Ament og Stone Gossard som spiller i Cliff Ponciers band, "Citizen Dick".

Amerikansk spillefilm fra 1992
Originaltittel "Singles"
Regi Cameron Crowe
I rollene Bridget Fonda, Campbell Scott, Kyra Sedgwick, Matt Dillon, Sheila Kelley og Jim True
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf. 23 04 74 83