Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 24. januar 2003 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Politiagentens ukjente mor

Agentene Ellen MacKenzie (Mac) og Peter Church krysser spor i hver sin sak, med fatalt utfall.

Mac kom på sporet av sin biologiske mor i forrige episode av serien – nå tar hun det store spranget og kontakter henne. Samtidig etterforsker Church en uvanlig forbryter som er mistenkt for å ha gjort det store varpet, men uten å bli dømt for det. Roddy Green er sluppet ut av fengslet etter bare to år, men politiet mener han har drept en bankvakt og stukket vekk store verdier. I fengslet har Green lagt for dagen en litterær åre, og er blitt kjendis på en bok han har skrevet under oppholdet.

Agenter krysser spor
Vel hjemme hos sin mor som hun aldri har sett, gjør Mac en ubehagelig oppdagelse. Moren som er en kjent fotograf, arbeider for tiden med en serie om – nettopp – Roddy Green. Snart møter Mac ham i egen person, hjemme hos moren, og Mac står plutselig – sammen med Church som etterforsker Green – på gyngende grunn.

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene
og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

To menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen "Mac" MacKenzie er gjort til leder for spanergruppen etter at den tidligere sjefen Burnie Rocca havnet i et bakholdsangrep og ble satt ut av spill. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Dessuten er den nye agenten i avdelingen, Daniella ”Danni” Mayo (Roxane Wilson), begynt å bli skikkelig varm i trøya.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 4)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 ()