Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 2. november 2001 kl 22.40 Bokbadet

Linn Ullmann med ny bok

Linn Ullmann er gjest hos Anne Grosvold i
Linn Ullmann er gjest hos Anne Grosvold i "Bokbadet" i kveld (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Linn Ullmanns første bok, ”Før du sovner”, er kjøpt av 100 000 nordmenn og av talløse andre i mer enn 30 land. Også kritikerne hadde mye godt å si om den. Naturlig nok er forventningene store når Linn Ullmann nå er klar med bok nummer to, ”Når jeg er hos deg”. Anne Grosvold har møtt forfatteren på Rockefeller i Oslo.

”Når jeg er hos deg” handler om et to sekunders fall fra et hustak på Frogner. Stella og Martin balanserer på kanten av taket på leiegården hvor de tidligere har bodd og utholdt mange våkenetter. Stella faller – og et slikt fall er stort. Tilbake sitter Martin, som forhøres av politiet, men går fri. Tenåringen Amanda fra et tidligere forhold og den forsagte og ensomme halvsøsteren hennes, Bi, bearbeider også tapet.

Romanen handler i stor grad om et voldsomt og problematisk kjærlighetsforhold og samliv mellom Stella og Martin, og om liv og skjebner som gikk forut for disse og som de kan forstås i lys av, om alle de som er døde og beskyttet fra fallets berusende tiltrekning og fallets forferdelige letthet.

Høydeskrekk
Linn Ullmann lurte lenge på hvordan Stella skulle dø. – Mord var en mulighet, men det skulle være en liten bevegelse. Hennes død skulle være en liten detalj, det lille, et puff, at man snubler, eller mister besinnelsen et øyeblikk og hopper. Linn Ullmann, som selv har høydeskrekk, trekker fram et sitat av Milan Kundera: ”Høydeskrekk er ikke redselen for å falle, men redselen for å gi seg hen, eller kaste seg utfor”.

Egenprodusert litteraturprogram
Programleder Anne Grosvold
Prosjektleder Ales Ree
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Linn Ullmann er gjest hos Anne Grosvold i ”Bokbadet” i kveld (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)

Linn Ullmann er aktuell i høst med roman nummer to, ”Når jeg er hos deg” (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)