Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 7. mars 2006 kl 21.30 Lov og orden: New York

Døde, hjemløse menn

Etterforskeren Robert Goren (Vincent D’Onofrio) får hjelp av en spesialist på forsikringssvindel. (Foto: Universal Pictures)
 012.jpg
Etterforskeren Robert Goren (Vincent D’Onofrio) får hjelp av en spesialist på forsikringssvindel. (Foto: Universal Pictures) 012.jpg
Leo Gergis er hjemløs i New York City, kommer over noen dollar og prøver å bruke dem på sin familie som ikke lenger vil vite av ham. Så blir han funnet drept, og like etter finner etterforskerne Goren og Eames flere andre hjemløse menn som er døde.

Alle ofrene er i alderen 45-55 år, av kaukasisk avstamning og slått med stump gjenstand mot hodet. Noen ser ut til å være tilredt på en måte som er ment å skulle forestille at de er omkommet ved en ulykke.

Medisinsk forskning
Ut fra noe etterforskerne finner i lommene til Leo Gergis, konstaterer de at han har bodd på hotell den siste tiden – som ledd i et medisinsk forskningsprogram han hadde stilt seg til disposisjon for.

Dødsforsikring
De andre drepte har også vært med i samme forskningsprogram. Alle, viser det seg, er også nylig dødsforsikret for betydelige pengebeløp. Goren, som allerede har luktet lunta, allierer seg med en spesialist på forsikringssvindel for å løse saken.

Mer om serien
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med omtrent like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, som nå sendes på NRK2.

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe).

D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og kollega Alex Eames utfyller hverandre på godt og vondt.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Amerikansk dramaserie, 2002
Originaltittel: Law & order: Criminal intent, season 2
Kveldens episode: "Probability"
Produsert av: Universal Pictures
Med: Vincent D’Onofrio, Kathryn Erbe, Courtney B. Vance, Jamey Sheridan.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57