Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 4. oktober 2000 kl 20.55 My family

My family (t)


NRK2 onsdag 4. oktober kl 20.55
My Family

Familiesaga fra immigrantmiljø

\"My Family\" tar oss med på en reise i tid som starter i Mexico i 1926 og som ender i USA 60 år senere. Historien følger immigrantfamilien Sanchez gjennom generasjoner. Den starter med at José forlater landsbyen i de meksikanske fjellene og vandrer over grensen til USA på jakt etter sin siste gjenlevende slektning som bor i Los Angeles.

José, en beskjeden og intelligent ung mann, traver til fots langs landeveien, og først etter mange måneder når han frem til Los Angeles. Hans slektning El Californio, en gammel mann som ble født da Los Angeles fremdeles var en del av Mexico, ønsker ham velkommen som sin egen sønn, og José blir boende hos ham.

José gjør det bra. Han får jobb som gartner, blir forelsket og gifter seg med Maria. Sammen med tusener av andre immigranter krysser José og Maria daglig broen fra østsiden av Los Angeles til vestsiden for å arbeide på de eksklusive eiendommene i Beverly Hills. Hver kveld drar de hjem for å stelle med de enkle korn- og bønneavlingene sine.

En dag kommer ikke Maria hjem, og det viser seg at den californiske staten har deportert henne over grensen. Vi befinner oss under Depresjonen, og tusenvis av immigranter lider samme skjebne. Årsaken er myndighetenes redsel for at innflytterne skal ta jobbene fra amerikanerne.

I Mexico føder Maria Chucho, parets tredje barn. Hun gir aldri opp håpet om å bli gjenforent med José, lille Irena og Paco som er igjen i Los Angeles. Under svært dramatiske omstendigheter lykkes hun endelig etter to år å komme tilbake til sin familie.

Triumfer og tragedier
Heretter følger vi familien gjennom de neste tiårene. Vi opplever at Irena stifter familie, Paco gjøre karriere i Marinen og at Chucho, familiens sorte, får dårlige venner, men danser mambo som en gud. Vi møter også Josés og Marias øvrige barn som kommer til etter hvert: Toni, den vakreste jenta i nabolaget som senere skal bli nonne, den flittige Memo, som vil bli advokat, og minstemann Jimmy på 10 år som beundrer sin eldre bror Chucho så grenseløst at det får fatale konsekvenser.

My Family skildrer en immigrantfamilie med egenskaper som styrke, karakter, godvilje og humor. Deres liv består av tap og seire, tragedier og triumfer. Filmen har overført immigrantenes tilværelse i USA til lerretet.

NRK2 onsdag kl 20.55

Amerikansk spillefilm fra 1995
Originaltittel: My Family
Regi: Gregory Nava
I rollene: Edward James Olmos, Esai Morales, Jimmy Smits, Jennifer Lopez
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36 (hilde.ljoen@nrk.no)

Bilder

1. Jimmy Smits har en av hovedrollene (Jimmy) i \"My Family\" i onsdagsfilmen denne uken.

2. \"My Family\" er en familiekrønike som strekker seg over mer enn 60 år.