Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 14. mai 2003 kl 19.55 Veterinærene i praksis

Fionas dag

Fiona Green er dommer under en konkurranse for førerhunder.  (Foto: BBC)
Fiona Green er dommer under en konkurranse for førerhunder. (Foto: BBC)
En veterinærs dag er aldri kjedelig, noe vi vil oppdage når vi følger Fiona Green gjennom en ganske vanlig arbeidsdag. Vi møter også brødrene Tom og Keith Leonard.

Fiona Green må behandle en ekstremt nervøs hund som slett ikke lever opp til navnet sitt: Conan barbareren! Det finnes tabletter som kan roe hunden ned litt, men den trenger også opplæringsøvelser for å klare å takle andre hunder - og bilturer.

Litt senere får Fiona besøk av et marsvin som har problemer med øyet sitt. Den erfarne veterinæren finner raskt ut hva som feiler marsvinet. Senere står en hundeutstilling for førerhunder for tur.

Brødrene Leonard
Etter den traumatiske perioden med nedslaktingen av dyr i munn- og klovsykekrisen, reiser nå Tom Leonard rundt på gårdene for å sjekke at den fryktede sykdommen ikke har slått til igjen.

Toms yngste bror, Keith, er kommet tilbake fra Kenya. Mens han jobbet på et apeprosjekt, forelsket han seg i Julie Anderson. Julie er nå i London for å studere, og for å være nær henne har Keith tatt en jobb like utenfor byen.

Om serien
Trude Mostue og Asgeir Borgemoen har avsluttet vårens runde av "Kompis", men Trude er fortsatt aktuell onsdagskveldene i en ny sesong med BBC-serien "Veterinærene".

Dette er tiende gangen vi følger veterinærene i England, og denne serien ble spilt inn i 2001. Det har skjedd en rekke endringer i livene til de 11 dyrlegene siden vi sist så dem. Joe Inglis og Emma Milnes ekteskap har gått i stykker, og de to norske veterinærene, Trude Mostue og Maria Lowe, kan snart feire ettårsdagen til klinikken sin. Som vi får se, går ikke samarbeidet helt knirkefritt. Det skal sendes 13 episoder.

Innkjøpt dokumentarserie
Originaltittel: Vets in Practice, series 10
Produksjon: BBC
Veterinærer: Trude Mostue, Maria Lowe, Tom Leonard, Keith Leonard, Fiona Green, Mike Sandiford, Emma Milne, Joe Inglis, Hannah Pollard, Sally Kingsley, Steve Leonard.
Produksjonsleder: Miranda Steed
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364