Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 21. april 2001 kl 20.20 Absolutt norsk

Hyllest til norsk populærmusikk

1. Faste medvirkende i
1. Faste medvirkende i "Absolutt norsk": f.v. Jan Eggum, Rune Larsen, Atle Halstensen og revygruppen "Ylvis".
Som tittelen ”Absolutt norsk” antyder, dreier Rune Larsens nye underholdningsserie seg utelukkende om norsk musikk og norske aktører. I 11 programmer lar han oss møte en rekke av landets mest populære artister. Fast musikalsk følgesvenn er Jan Eggum, mens revyparet Ylvis retter skråblikk på norsk populærmusikk. Mange seere vil også kunne glede seg over et gjensyn med den populære musikkonkurransen Noteknekk.

- Norsk populærmusikk får for liten plass i mediebildet. Vi trenger å løfte fram vårt eget musikkmiljø, sier programleder Rune Larsen som bidrar til dette med underholdningsserien ”Absolutt norsk”. Artistene som blir invitert til hvert program må fremfører sanger på norsk eller sanger som har norsk opphavsmann.

Musikalsk følgesvenn
Et knippe faste personer er med Rune Larsen i hvert program. En av dem er kapellmester Atle Halstensen.

Jan Eggum vil også være tydelig til stede, både som utøvende artist og i kraft av sin posisjon som redaktør for det ambisiøse verket ”Norsk popleksikon” – et leksikon som spiller en vesentlig rolle i tv-serien. Eggum har i flere år jobbet med dette leksikonet som tar for seg populærmusikk fra 1905 og frem til i dag.

Humor med Ylvis
I tillegg vil programmene inneholde en sekvens med revyparet Ylvis, som nylig høstet ovasjoner i pressen og spilte flere måneder for fulle hus i Bergen. Ylvis, som består av brødrene Bård og Vegard Ylvisåker, skal rette skråblikk mot norsk populærmusikk.

Noteknekk gjenoppstår
Det blir også plass til en konkurranse der humor og kunnskap er ingredienser, og som er bygget over Noteknekk-prinsippet. Mange seere vil huske Noteknekk som tidligere har gått i tre omganger på NRK. Konkurransen ble en gedigen publikumssuksess, og selv om Noteknekk-utgaven i ”Absolutt norsk” er kortere og kun vil dreie seg om norsk musikk, vil seerne kjenne igjen mange av elementene. Det blir poenggiving for riktig svar, og ekstra poeng for sjarm i form av Mozartkuler. Noteknekk


Noen spesielt inviterte gjester kommer til å være med i konkurransen, og ikke alle er musikere, som i kveld hvor stand up-komikeren Dagfinn Lyngbø og hans mor deltar.

Wenche Myhre hovedgjest i kveld
I det første programmet vil Jan Eggum også bli profilert som hovedgjest, og vi kan forsikre alle seere om at vi blir kjent med nye sider ved ham.

Wenche Myhre er den andre hovedgjesten i premiereprogrammet. Hvis noen lurer på hva hun har å gjøre side om side med Jan Eggum, er det nok å nevne at hun så tidlig som i 1976 spilte inn sanger som den unge bergenseren hadde komponert spesielt for henne. Wenche Myhre er selvsagt også Norges ubestridte popdronning fra 60-tallet, med en imponerende slagerparade på samvittigheten.

Sigvart Dagsland er også musikalsk gjest i kveldens program.

Talentspeider
Rune Larsen har selv lang fartstid i norsk pop. Han debuterte på plate og tv allerede i 1964 og har siden vært aktiv i musikkbransjen. Blant annet har han i mange år vært eksponent for den angloamerikanske popmusikken i tv-programmer som Lollipop og Casablanca. Han har også vært våpendrager for flere kjente norske artister og entertainere, som Sissel Kyrkjebø, Karoline Krüger og suksesstrioen Kvinner på randen som første gang ble presentert for hele landet gjennom programserien ”Larsen spesial”. Noteknekk

Egenprodusert underholdningsprogram, NRK Hordaland
Programleder: Rune Larsen
Prosejektleder: Trond Lillealtern
Produksjonsleder: Gunn Aasen
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36
Torget

1. Faste medvirkende i ”Absolutt norsk”: f.v. Jan Eggum, Rune Larsen, Atle Halstensen og revygruppen ”Ylvis”. (Foto: Marit Hommedal Scanpix)Underomtale

2. Rune Larsen er programleder for ”Absolutt norsk”. (Foto: Marit Hommedal Scanpix)

3. Jan Eggum er musikalsk følgesvenn for Rune Larsen ”Absolutt norsk”. (Foto: Marit Hommedal /Scanpix/)

4. To talentfulle gutter som utgjør ”Ylvis”. (Foto: Marit Hommeda/Scanpix)

5. Atle Halstensen er kapellmester i ”Absolutt norsk”. (Foto: Marit Hommedal/ Scanpix/)

6. Jan Eggum, Wenche Myhre og Rune Larsen fant tonen i “Absolutt norsk”-studio. (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)

7. Wenche Myhre I duett med Jan Eggum. (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)

8. Sigvart Dagsland er musikalsk gjest på premieren av Rune Larsens underholdsningsserie “Absolutt norsk”. (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)

9. Dagfinn Lyngbø deltar i musikkonkurransen i det første programmet av “Absolutt norsk”. For anledningen har han med seg sin mor Wenche Lyngbø. (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)

SE OGSÅ:
 • Noteknekk 


 • LENKER
 • Hjemmeside 


 • Noteknekk gjenoppstår

  Wenche og Dagfinn Lyngbø deltar i Noteknekk-konkurransen i Ansolutt norsk 21. april. (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)
  Wenche og Dagfinn Lyngbø deltar i Noteknekk-konkurransen i Ansolutt norsk 21. april. (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)
  Det blir også plass til en konkurranse der humor og kunnskap er ingredienser, og som er bygget over Noteknekk-prinsippet. Mange seere vil huske Noteknekk som tidligere har gått i tre omganger på NRK. Konkurransen ble en gedigen publikumssuksess, og selv om Noteknekk-utgaven i ”Absolutt norsk” er kortere og kun vil dreie seg om norsk musikk, vil seerne kjenne igjen mange av elementene. Det blir poenggiving for riktig svar, og ekstra poeng for sjarm i form av Mozartkuler.

  Noen spesielt inviterte gjester kommer til å være med i konkurransen, og ikke alle er musikere, som i kveld hvor stand up-komikeren Dagfinn Lyngbø og hans mor deltar.