Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

P1 lørdag 1. november 2008 kl 07.35 Under samme himmel

Kastet ut fra bedehuset

Eddi Eidsvåg (foto: NRK / Kjetil Lillesæter).
Eddi Eidsvåg (foto: NRK / Kjetil Lillesæter).
I "Under samme himmel" forteller Eddi Eidsvåg at han ble kastet ut fra bedehuset i Sauda som 15 åring. Da startet han kristen ungdomsklubb i protest.

Under samme himmel med Eddi Eidsvåg og Levi Henriksen

-Begrunnelsen for utkastelsen var at det ikke var "åndelig nok" i bedehuset så lenge jeg og foreldra mine var der. Det var tøft for foreldra mine å bli skvisa ut fra bedehusmiljøet, men jeg syntes det var spennende. Det førte til at jeg startet ungdomsklubben "Skru" i en nedlagt restaurant i Sauda, Vi drev eget bakeri, kafe, reisebyrå og tensingkor, forteller Eddie Eidsvåg som var 15 år da han startet kristen ungdomsklubb i Sauda.

Følelsen av ikke å "passe inn" gjør at Eddie Eidsvåg identifiserer seg med ungdommer som faller på utsida av samfunnet. Han har derfor startet opp pøbelprosjektet i Stavanger. Dette er et tilbud til 16-24 åringer som har avbrutt skolegangen sin. Eddie Eidsvåg og medhjelperne hans hjelper ungdommene med å skaffe seg en jobb eller yrkesutdanning.

-Vår jobb er basert på et gammelt bibelord, nemlig å "formane" ungdommene. Det betyr faktisk "å løpe ved siden av og hviske oppmuntrende ord i øret til", sier Eddie Eidsvåg i pøbelprosjektet i Stavanger.

I Ord for dagen klokka 07.55 beskriver Levi Henriksen den største rockeren i norsk musikkhistorie: Åge.

Under samme himmel sendes i NRK P1 lørdag 1. november klokka 07.35. Programleder er Kjetil Lillesæter.


LENKER
  • Under samme himmel med Eddi Eidsvåg og Levi Henriksen