Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 5. desember 2000 kl 19.30 Hjemmefronten

Hjemmefronten

NRK2 tirsdag 5. desember kl 19.30
Hjemmefronten

Si nei kun én gang!

Med \"grensesetting\" som hovedtema i kveldens Hjemmefronten, får vi blant annet se hvordan vi kan få ungene våre til å respektere de grensene vi setter - ved å si nei kun én gang. Det høres utrolig ut, men det er sant!

Avdeling for barne- og ungdomspsykiatri i Tromsø har et kursopplegg for foreldre med barn som har adferdsproblemer. To av Hjemmefrontens reportere tok med ungene sine dit.

I studiodebatten møter vi leder for \"Foreldresamarbeidsprogram\", psykolog Willy-Tore Mørch, psykiater Finn Magnussen og Anne Berit Ramseng, mor med god praksis som grensesetter.

Ukas \"dings\" er \"The Original Shock Laces\" - siste nytt på skolissefronten.

Skuespiller og forfatter Trond Brænne har satt seg høye mål, nemlig å få unge gutter til å lese bøker. Han kommer til Hjemmefronten for å fortelle hvordan han har tenkt å gjøre det, og ikke minst hvorfor.

Anna Wahlgren ser i kveld nærmere på 8-åringens spennende liv.

Om serien
I en serie på 12 programmer setter NRK2 barnefamilienes hverdagssituasjoner i fokus. \"Hjemmefronten\" er et magasin som tar opp små og store spørsmål som foreldre er opptatt av på en konkret, uforutsigbar og fornøyelig måte, og er det eneste programmet på norsk fjernsyn som i sin helhet er viet temaet foreldre og barn. Programleder Danny Julio Pellicer tar utfordringen med å presentere barnefamiliens mange dilemmaer og dimensjoner.

- Vi vil presentere hverdagsdilemmaer, men samtidig forsøke å gjenspeile at det er både morsomt og hyggelig å ha barn, ikke bare fokusere på den problematiske og strevsomme siden ved foreldrerollen, sier Pellicer. I \"Hjemmefronten\" presenterer han situasjoner som foreldre og barn vil kjenne seg igjen i. Forfatteren av \"Den Store Barneboken\" og nibarnsmoren, Anna Wahlgren, er fast kåsør for programserien.

NRK2 tirsdag kl 19.30

Egenproduksjon fra NRK Troms
Programleder Danny Julio Pellicer
Pressekontakt: Siri G. Meyer, tlf 23048123, siri.gronning.meyer@nrk.no
Internettadresse: http://www3.nrk.no/kanal/nrk2/hjemmefronten/
E-mail: hjemmefronten@nrk.no