Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 26. september 2002 kl 20.30 Advokatene

Advokatens tannpine

Advokat Jimmy Berluti (Michael Badalucco) vet hvem morderen er, men blir bedt av sin klient om å holde kjeft om det. (Foto: Twentieth Century Fox)
Advokat Jimmy Berluti (Michael Badalucco) vet hvem morderen er, men blir bedt av sin klient om å holde kjeft om det. (Foto: Twentieth Century Fox)
Tannlege Henry Olson ble dømt for drapet på en kvinnelig klient i forrige episode av ”Advokatene”. Både han og hans forsvarer Jimmy Berluti vet at morderen er en annen. Men hva når den dømte ønsker å verne om den egentlig skyldige?

Advokat Berluti råder Olson til å ta opp spørsmålet om justismord med en av dommerne i saken og med kollegene Bobby og Lindsay som er satt på samme sak. Berluti er sikker på at opplysningene Olson kommer med, vil bli behandlet konfidensielt. Men ønsker Olson å komme med noen opplysninger?

Til slutt tar Berluti selv initiativet og henvender seg til dommer Kittleson, som straks kaster ham ut av rettsbygningen. Likevel går Berluti videre med saken.

Kantete trekant
Samtidig havner advokat Helen Gamble og hennes tidligere flamme Bobby på motsatt side i en mordsak som er oppe i forhørsretten. Til å assistere seg har Bobby tatt med sin kollega og nye kjæreste, advokat Lindsay Dole. Forhøret er knapt begynt, før de to har revet Helens framstilling fullstendig fra hverandre. Enda en mordsak ser dermed ut til å komme skjevt ut for advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt…

Mer om serien
Den amerikanske serien ”Advokatene” er tilbake med 22 nye episoder, i sin fjerde sesong og med nye vinklinger fra rettssalen der mesteparten av handlingen utspiller seg. Bobby Donnell (Dylan MacDermott) og hans dedikerte medarbeidere i det lille advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt i Boston forsvarer de tilsynelatende rettsløse i samfunnet – og de rike. Bobby og resten av staben har som målsetting at rettssystemet skal komme alle til gode.

Ikke sjelden havner enkelte av sakførerkontorets medarbeidere langt ute på en tynn gren. Klienten de får frikjent i rettssalen, viser seg i neste omgang å utgjøre en reell fare både for dem selv og samfunnet. Eller omvendt, som når den dømte er uskyldig. Problemstillingene skaper moralske dilemmaer, og advokatene må jobbe seg gjennom dem. Serien har høstet stor anseelese, den har vunnet Emmy for beste drama, samt flere amerikanske tv-priser for beste serie. I tillegg har flere av skuespillerne mottatt priser. Den tidligere Boston-advokaten David E. Kelley som er mannen bak serien, står også bak ”Ally McBeal” og sykehus-såpen ”Chicago Hope”.

Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton), den tidligere resepsjonisten i firmaet, har i hemmelighet lest seg til juridikum. Nå er hun tatt inn som partner i firmaet og har kommet seg gjennom det første året som praktiserende advokat. En misfornøyd Jimmy Berluti (Michael Badalucco) har sin advokatpraksis hos Donnell, Young, Dole & Frutt, men har ennå ikke oppnådd status som partner. Det har heller ikke advokat Helen Gamble (Lara Flynn Boyle), Bobbys gamle flamme. Selv bifaller hun at sjefen har fridd til en av partnerne i firmaet, Lindsay Dole (Kelli Williams), og fått ja. Foruten Dole består partnerne av Eugene Young (Steve Harris) og Ellenor Frutt (Camryn Manheim).

Amerikansk dramaserie fra 20th Century Fox
Originaltittel: The Practice
I rollene: Dylan McDermott, Lara Flynn Boyle, LisaGay Hamilton, Steve Harris, Camryn Manheim, Kelli Williams og Michael Badalucco.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57,

Bilde
Advokat Jimmy Berluti (Michael Badalucco) vet hvem morderen er, men blir bedt av sin klient om å holde kjeft om det. (Foto: Twentieth Century Fox)