Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 25. oktober 2006 kl 23.10 Lydverket

Å følge opp suksess

Programleder Mona B. Riise ser nærmere på tre band som har samme utfordring: Å følge opp en megasuksess. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Programleder Mona B. Riise ser nærmere på tre band som har samme utfordring: Å følge opp en megasuksess. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Hvordan følger man opp en internasjonal megasuksess når platekjøpernes smak skifter like fort som du kan si "YouTube"? Lydverket har møtt tre band som nylig har opplevd massiv salgssuksess eller kritikerros – eller begge deler. Nå har de en nervepirrende oppgave: Å følge opp suksessen.

Scissor Sisters og The Killers debuterte i 2004 med millionselgende album, mens Antony and The Johnsons fikk et samlet anmelderkorps til å smelte da han ga ut gjennombruddalbumet i fjor. Felles for alle nå er at de har mye å bevise når de skal presentere ny musikk.

For på 2000-tallet er eksemplene mange på band som har blitt hypet til himmels, for så å forsvinne lynraskt ut av folks bevissthet. Så langt ser det ut til å gå bra med alle artistene i kveldens Lydverket.

Scissor Sisters fikk hjelp av selveste Elton John da de hadde skrivetørke, og deres nye singel "I Don’t Feel Like Dancin’" topper nå VG-lista. Las Vegas-bandet The Killers tok et vanskelig, men riktig valg da de kastet et helt album før de startet på nytt igjen. Nå har "Sam’s Town" gått rett inn på 2. plass på Billboards albumliste, og de unge rockerne topper listene i England.

Antony and The Johnsons tar seg god tid med oppfølgeren til Mercury Prize-vinneren "I Am a Bird Now". Etter halvannet år med promotering og turnering følte Antony Hegarty seg utbrent. Men nå er han i gang i studio igjen etter å ha hentet krefter og inspirasjon på Svalbard i sommer.

I Ukens bonusspor avslører Lydverket hva norske Kings of Convenience har til felles med Scissor Sisters, The Killers og Antony and The Johnsons.

Om Lydverket
I Lydverket får du artistportretter, dokumentarer, temasendinger og dokumentarer.

De fleste sendingene avsluttes med "Ukens bonusspor", der redaksjonen trekker fram aktuelle låter eller videoer de synes fortjener ekstra oppmerksomhet, eller eksklusive intervjuer med artister om aktuelle temaer.

Mona B. Riise er programleder.

Egenprodusert musikkmagasin fra NRK Ung
Programleder: Mona B. Riise
Prosjektleder: Åslaug Sem
Vaktsjef: Vivi Stenberg, tlf 23 04 84 21/481 70 315
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252

TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no


LENKER
  • Les mer