Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 7. september 2008 kl 20.50 Himmelblå

En ny start

Himmelblå: Kim (Edward Scultheiss) og Marit (Line Verndal) skal åpne pensjonat på den lille øya Ylvingen. (Foto: Hans Erik Lindbom/NRK)
Himmelblå: Kim (Edward Scultheiss) og Marit (Line Verndal) skal åpne pensjonat på den lille øya Ylvingen. (Foto: Hans Erik Lindbom/NRK)
Før de vet ordet av det er Marit, Kim, Robin og Iris bosatt på den lille øya Ylvingen med en gammel nedslitt fiskarheim som bosted og arbeidsplass. Marit gleder seg til å begynne på nytt, mens resten av gjengen er mer skeptiske…

Marit har store planer for fiskarheimen, som fra nå av skal fungere som pensjonat. Til tross for at regnet sildrer gjennom taket og komfyren ikke virker uten et velplassert spark, ser hun flere muligheter enn begrensninger.

Føler seg lurt
Det viser seg imidlertid fort at turistene Brynjar har snakket om, ikke akkurat står i kø for å komme til Ylvingen. Marit føler seg lurt og den første begeistringen er i ferd med å forsvinne. Men så møter hun Roland, en fisker med glimt i øyet, som viser seg å være både sjarmerende og hjelpsom.

Kim har andre utfordringer. Han og Marit later som om de er gift, men det er vanskelig å leve på en løgn, når du ønsker at den skal være sann. Kim blir nødt til å ta et valg: fortsette å bo sammen med Marit og ungene, eller reise tilbake til Oslo?

Om serien:
Himmelblå er en varm og morsom "feelgood" serie om gammeldagse verdier som familie og vennskap, om brennende hjerter og om deilige kultursjokk. Handlingen er lagt til naturskjønne Ylvingen i Nord-Norge.

Det lille øysamfunnet på Helgelandskysten er utrydningstruet på grunn av folketallet og i et desperat forsøk på å redde øyas skole setter de inn en annonse i VG hvor de søker etter en familie med to barn.

I Oslo sliter alenemoren Marit med å få endene til å møtes. Hun er sliten, overarbeidet og ser lite til barna sine, Iris og Robin. Annonsen i VG er som sendt fra himmelen – det eneste problemet er at Marit ikke kan tilby den perfekte, harmoniske kjernefamilien som det søkes etter. For å pynte på situasjonen overtaler hun bestevennen Kim til å være med som ektemann.

Før de vet ordet av det er Marit, Kim, Robin og Iris bosatt tusen kilometer fra storbyen med en gammel nedslitt fiskarheim som bosted og arbeidsplass.

Gjennom 16 episoder følger vi dem og de fastboende på Ylvingen gjennom dramatikk, kjærlighet, gleder, frustrasjoner, hverdagsliv og fest.

Dramaserie i 16 episoder etter en idé av Timothy Prager
Produksjon: NRK Drama
Manus: Sissel og Kathrine Hauger, m.fl
Regissører: Eva Dahr (konseptuerende), Vibeke Ringen, Mathias Calmeyer, Anne Sewitsky og Tor Tørstad
Produsenter: Tore Bergstrøm og Vegard Stenberg Eriksen
Med: Line Verndal (Marit), Edward Schultheiss (Kim), Elvira Haaland (Iris), Sebastian Warholm (Robin), Ketil Høegh (Brynjar), Ingrid Vollan (Britt), Lena Kristin Ellingsen (Karoline), Hallvard Holmen (Roy), Terje Skonseng Naudeer (Roland), Nina Bendiksen (Vivian), John Sigurd Kristensen (Halle), Sigmund Sæverud (Johan), Julie Øksnes (Ingeborg), Grete Johnson (Liv), Zita Djenes (Klara)
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 91 84 42 39
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900