Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 14. oktober 2010 kl 20.15 Koht på jobben

Vanedyr på jobben


Det gjelder å være fleksibel i dagens arbeidsliv. Likevel er de fleste av oss noen skikkelige vanedyr på jobben, oppdager Christine Koht.

De aller fleste mennesker har spesielle måter å gjøre ting på. Faste rutiner og vaner som skaper trygghet og forutsigbarhet - arbeidslivet er intet unntak.

Christine møter Truls før jobb og følger hans morgenrutiner, alt som må være på plass for å forberede seg til en god arbeidsdag.

På Statkraft møter Christine Vidar, som innvier henne i matpakkepapirbretting, frukthierarki og ettermiddagspære.

På Fronter møter Christine Calixte, som alltid er online. Han jobber nesten døgnet rundt; på kontoret, på toget og hjemme.

Endelig får Christine testet ut hva kaffe egentlig betyr for folks hverdag.

Om serien
I serien "Koht på jobben" undersøker Christine Koht med stort engasjement det sosiale livet på norske arbeidsplasser. Hva er det egentlig folk gjør på jobben, bortsett fra å jobbe? Ganske mye, oppdager Koht.

Det er nemlig ingen i hele verden som har det så hyggelig på jobben som oss nordmenn. Det er kaffemøter og fredagsvafler. Matpakkeritualer. Seminarer og datatrøbbel. Og en og annen jobbflørt, også.

Med varme og nysgjerrighet slipper Koht inn på de mest forskjellige arbeidsplasser og oppdager som vanlig at vi har mer til felles enn vi tror.

Norsk underholdningsserie i 8 episoder
Produsert av Mediacircus for NRK
Produsent: Jon Sverre Høiden
Regi: Elisabeth Oftebro
Prosjektleder NRK: Barbara Jahn
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf 9116 4716
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no