Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 15. november 2000 kl 20.55 Møte med Venus

Møte med Venus (t)


NRK2 onsdag 15. november kl 20.55
Møte med Venus

Kaos i kulissene

I \"Møte med Venus\" har Glenn Close rollen som en berømt svensk operastjerne, Karin Anderson, som forelsker seg i den ungarske dirigenten Zoltan Szanto. Kjærlighetsforholdet utvikler seg i Pariseroperaens kulisser, der det hersker det reneste kaos blant besetningen. Lidenskap, musikk og kjærlighetsscener på de utroligste steder er stikkord for denne romantiske farsen.

Zoltan Szanto (Niels Arestrup) får tilbud om å dirigere Wagners mesterverk \"Tannhauser\" ved Operaen i Paris. For den ukjente dirigenten er dette den store sjansen til å bli internasjonalt berømt over natten.

De medvirkende i \"Tannhauser\" er en gjeng sammensatt av forskjellige nasjonaliteter fra hele verden, og i spissen står superdivaen Karin Anderson.

Kaos
Szantos forhold til den svenske stjernen begynner ikke bra. Det gjør heller ikke produksjonen. Det ser ut til at musikk er det de medvirkende interesserer seg minst for. Dansernes fagforening går ut i streik, og sangerne kjekler over små sjalusihistorier. Som om dette ikke var nok, insisterer et tv-selskap på å gjøre opptak av dramaet som utspiller seg daglig bak scenen, samtidig som det blir mer og mer vanskelig for Szanto å få betaling for sitt arbeid.

Hvis det er slik Vesten er, er det best å flytte hjem til Budapest, tenker Szanto. Men problemene og intrigene til tross - han forelsker seg i Karin og får livet snudd på hodet.

Vellykket farse
I følge Leonard Maltins filmguide er \"Møte med Venus\" en metafor for ettervirkningene av den europeiske gjenforeningen, og en severdig farse som skildrer den kunstneriske virksomhetens vilkår.

I filmen, som er tatt opp i Paris og Budapest, blir Glenn Closes sangstemme dubbet av ingen ringere enn den verdensberømte Kiri Te Kanawa.

NRK2 onsdag kl. 20.55

Amerikansk spillefilm fra 1991
Originaltittel: Meeeting Venus
Regi: István Szab?
I rollene: Glenn Close, Niels Astrup, Erland Josephson
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36 (hilde.ljoen@nrk.no)

Bilder:
1. Glenn Close spiller superdiva Karin Anderson i \"Møte med Venus\".
2. Niels Astrup har rollen som den ungarske dirigenten Zoltan Szanto.

3. Glenn Close og Niels Astrup har hovedrollene i denne farsen som skildrer et kjærlighetsforhold mellom en svensk operasangerinne og en ungarsk dirigent.
4. Gjengen som medvirker i Wagners \"Tannhauser\" på Operaen i Paris.