Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 23. april 2001 kl 20.00 Landsbylegane

Landsbylegane (t)

NRK1 mandag 23. april kl 20.00
Landsbylegane

Dramatisk utdrikkingslag

Erica har endelig bestemt seg for å gifte seg med legekollega Andrew, og først skal det være en skikkelig jentefest. Ericas utdrikkingslag blir imidlertid mer dramatisk enn noen kunne ha forestilt seg. Høygravide Clare får veer på kasinoet, og en drosjesjåfør må steppe inn som jordmor.

Erica er for påseilet til å kunne gjøre særlig nytte for seg, og David, Clares ektemann, er helt utslått etter Andrews utdrikkingslag. For Clare som har gjennomgått et tøft og følelsemessig vanskelig svangerskap, blir fødselen svært traumatisk.

Ericas far
Samtidig er Erica i ferd med å legge siste hånd på bryllupsforberedelsene. Men problemene melder seg når hennes far dukker opp og skaper uventede forviklinger. I tidligere episoder av \"Landsbylegane\" har vi vært vitne til Ericas årelange søken etter sin virkelige far, det første famlende møtet og til slutt deres gjensidige glede over endelig å ha funnet hverandre. Dette var en vanskelig tid for Erica, som noen ganger lot sin frustrasjon gå ut over Andrew. Nå er Ericas far igjen årsak til at forholdet mellom den vordende brud og hennes tilkommende blir satt på prøve.

Mystisk sykdom
Det blir mer dramatikk i \"Landsbylegane\" i kveld. En veteran fra Golfkrigen får påvist en mystisk sykdom, og blir fra seg av fortvilelse over tanken på at han kan være ansvarlig for sin lille datters hjerteproblemer. Han vender seg derfor til legesenteret i Cardale med bønn om hjelp.

Om serien
I sommer tok vi et foreløpig farvel med den populære britiske dramaserien \"Landsbylegane\".
Nå skal vi tilbake til legepraksisen The Beeches i Cardale hvor de tre legene David Shearer (Adrian Lukis), Andrew Attwood (Gary Mavers) og Erica Matthews (Saskia Wickham) jobber tett sammen. Andrew og Erica klarer ikke lenger og skjule at de er svært tiltrukket av hverandre. Kjærlighetsforholdet mellom de to kollegene får også konsekvenser for jobben de skal gjøre på legesenteret. I serien møter vi dessuten Davids kone Clare (Fiona Gillies).

\"Landsbylegane\" gir også et godt innblikk i livet til innbyggerne i småbyen Cardale.
Gripende sykdomshistorier, fengslende profesjonelle dilemmaer og lidenskapelige kjærlighetshistorier har gjort serien til en publikumsvinner.

NRK1 mandag kl 20.00

Britisk dramaserie
Originaltittel: Peak Practice (serie 6, episode 13)
I rollene: Gary Mavers, Saskia Wickham, Adrian Lukis, Fiona Gillies, Clive Swift
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41, (anne.marie.astad@nrk.no)