Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 22. mai 2011 kl 20.05 Frå Lark Rise til Candleford

Sjalusidrama i Candleford


Enkemannen Amos Wardup er på leting etter en ny hushjelp, og Dorcas assisterer etter beste evne. Inn kommer Patty, som utfører arbeidet så godt at flere snart blir mistenksomme på hennes motiver.

Fader Ellison organiserer en konsert etter ønske fra Sir Timothy, men på grunn av sangenes politiske budskap nekter Robert Timmins, Lauras far, sine barn å delta. Da blir det rabalder fra flere hold!

Philip og Laura tilbringer mye tid sammen, og Philip spør henne om hun vil bli hans. Alf håper på sin side at Laura igjen skal få øynene opp for ham, og bestemmer seg for å imponere henne ved å lese et dikt foran hele landsbyen..

Om serien
Dette kostymedramaet finner sted på landet i Oxfordshire på 1800-tallet, og handlingen dreier seg rundt unge Laura Timmins, som blir tvunget til å forlate barndomshjemmet da det blir forøkelse i den allerede store familien.

Laura reiser fra den lille bygda Lark Rise til den travle handelsbyen Candleford. Hun får jobb på postkontoret, og sjefen hennes er Dorcas Lane, en sprudlende dame med et overvåkende blikk.

Britisk dramaserie fra 2008
Originaltittel: Lark Rise to Candleford
Basert på bøkene av Flora Thompson
Produsert av Grainne Marmion og Sue Hogg, BBC
Med: Olivia Hallinan, Brendan Coyle, Claudia Blakeley, Dawn French, Julia Sawalha, Liz Smith m.fl.
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, 23 04 45 76 / 92 40 38 73
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, 815 65 900