Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 21. januar 2004 kl 20.35 Presidenten

Pressesekretæren vakler

Pressesekretær Cregg (Allison Janney) utfordres – på hjemmeplanet og i kjærlighetslivet. (Foto: Warner Bros.)
Pressesekretær Cregg (Allison Janney) utfordres – på hjemmeplanet og i kjærlighetslivet. (Foto: Warner Bros.)
Presidentens pressesekretær Cregg vakler i privatlivet, og kommunikasjonsdirektøren i Det hvite hus forsøker å finne noen som kan erstatte henne.

Hjemme i Dayton, Ohio, har den gamle klassen fra high school lenge forsøkt å få tak i Cregg i anledning en 20-års gjenforeningsfest. Mest av alt ønsker hun ikke å reise, men lar seg likevel overtale til å komme og holde en tale.

Gjensynet
Hun møter den stilige og rike Marco fra den gamle klassen, en mann som gjør inntrykk på henne. Samtidig er faren hennes blitt mye verre siden hun så ham sist, og er i ferd med å forsvinne inn i seniliteten.

Mens Cregg kjemper med de mange motstridende følelsene som velter opp i henne, kontakter hun kommunikasjonsdirektør Toby i Washington og finner ut at han forsøker å erstatte henne med en reserve på pressemøtene i Det hvite hus.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm - bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Serien går i reprise på NRK1 tirsdager.

Amerikansk dramaserie av Aaron Sorkin
Originaltittel: The West Wing (Serie 4), i kveld: "The Long Goodbye"
Produksjon: Warner Bros. for NBC
Med bl.a. Martin Sheen, Rob Lowe, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill og Bradley Whitford
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • NBCs nettsider 
  • Warner Bros