Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 20. desember 2002 kl 23.20 Sopranos

Tonys samvittighetskvaler

Tony Soprano (James Gandolfini) får det travelt med å sørge for at alle rundt ham har det bra. (Foto: Warner bros.)
Tony Soprano (James Gandolfini) får det travelt med å sørge for at alle rundt ham har det bra. (Foto: Warner bros.)
Det blir et gjensyn med fortiden for mafiasjefen Tony Soprano. Carmela finner nemlig ut at den hyggelige damen på bilforretningen har begått selvmord. Hun var Tonys elskerinne…

Carmela har et lite ærend hos Mercedes-forhandleren når hun tilfeldigvis får høre at den trivelige damen som kjørte henne hjem den gangen, har begått selvmord. Tony drar dermed sporenstreks til Globe Motors for å prøve å få bekreftet det Carmela forteller. Jo, en salgsrepresentant kan fortelle at Gloria trolig tok sitt eget liv fordi hun har vært uheldig med menn.

Gjør botsøvelser
Tony drikker seg sanseløs etter han får vite at elskerinnen Gloria er død. Først klandrer han dr. Melfi, men så gir han seg selv skylden for tragedien. Etter det er ikke veien til pilleglasset med Prozac lang for Tony.

På grunn av skyldfølelsen prøver Tony å gjøre det godt igjen med alle rundt seg. Han gir etter for Carmelas krav om å bli sikret finansielt etter hans eventuelle død, og han tar søsteren Janice med ut på en bedre middag. Kompisen Artie Bucco roter seg bort i en lyssky handel med brennevin, så Tony må hjelpe ham på beina igjen etter at han prøver å ta livet av seg med piller og alkohol.

Ung kjærlighet
Unge Anthony jr. er ute etter “leggetid” for å være sammen med sin nye kjæreste Devin. Hun virker derimot litt skuffet over at sønnen til en gangster ikke bor i et palass slik som den legendariske mafialederen Corleone. A.J. drar til søsteren Meadow i New York for at hun skal hjelpe ham med å finne et sted han og kjæresten kan være helt for seg selv…

Om serien
Handlingen foregår i New Jersey – et steinkast fra New York City. Her hersker Tony Soprano og hans gjeng. Det foregår intense territoriekriger mellom mafiasjefer i området og hjerteskjærende familiefeider. Men også kjærlighet og het elskov, utroskap, narkotika og kaldblodige henrettelser. Tony Soprano er gift med Carmela. De har to barn sammen, Tony jr. og Meadow. Tonys søster Janice gir ham stadige grå hår i hodet. Tony går motvillig i terapi hos psykologen Jennifer Melfi. Onkel Junior blir pustet i nakken av FBI, mens de har vanskeligere for å få has på Tony. For Tony er det en stadig kamp om respekt fra sine undersåtter og for å opprettholde et normalt familieliv og en plettfri forstadsfasade.

Dramaserien ”Sopranos” har vunnet 23 priser i diverse kategorier og blitt nominert til utallige tv-priser. Senest i fjor ble hovedrollehaver James Gandofini belønnet med en SAG-statuett, skuespillerforbundets påskjønnelse. Året før fikk han og serien TV-kritikernes pris pluss en drøss Emmy-priser. Produsenten David Chase har sagt at dette blir den siste sesongen som kommer fra hans penn. Om Warner Bros. og HBO vil fortsette et år til uten ham er heller usikkert.

Amerikansk dramaserie
Sopranos, år 4
Produksjon: Warner Bros./HBO
Produsent/regi: David Chase
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364