Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 19. september 2008 kl 20.45 Seks fot under

Sex, løgner og blodig søl

Nate (Peter Krause) er alenepappa etter at Lisa døde. Han søker råd hos sin døde far, Nate senior. (Foto: Warnerbros.)
Nate (Peter Krause) er alenepappa etter at Lisa døde. Han søker råd hos sin døde far, Nate senior. (Foto: Warnerbros.)
Det har gått flere måneder siden Lisa døde, og Nate ser ut til å klare seg bra på overflaten. Men følelsesmessig er han et vrak. Claire får nye venner, og David opplever et overraskende seksuelt "sammenstøt" med rørleggeren.

Nate reagerer voldsomt irrasjonelt overfor en sørgende enkemann. Mannen er dypt religiøs og stiller ingen spørsmål ved konens mistenkelige bortgang. David blir rystet over Nates oppførsel og konfronterer ham med det. Til Davids store overraskelse og skuffelse bestemmer Nate seg for å trekke seg fra firmaet.

Når det gjelder ett tema, er Fisher-barna samstemte – nemlig morens nye ektemann, George. Misstemningen er til å ta og føle på, men Ruth gjør sitt beste for å innlemme George i familien.

Blodig
Det er flere ubehagelige overraskelser i vente for David. Plutselig går avløpssystemet i det gamle huset i stykker, og det spruter blodig væske ut av alle sluker og avløp. Heldigvis får en rørlegger fikset problemet. Han ønsker også å "fikse" andre ting, og legger an på David, som etterpå må tilstå overfor samboeren Keith.

Claire er tilbake på skolebenken, og i en trøtt forelesning blir hun kjent med Anita. Anita har en vill og vakker venninne, Edie, som spilles av Mena Suvari (kjent fra "American Beauty"). Edie opptrer med et enmannsstykke på en kafé i nærheten, og opptredenen gir Claire inspirasjon til å satse på kunsten sin.

Bedrag
Federico fortsetter å møte stripperen Sophia i skjul. Han oppfører seg rart hjemme, så nå begynner Vanessa å få mistanke om at noe er galt.

Om serien
"Seks fot under" handler om livet til familien Fisher; barna Claire, Nate og David, og moren Ruth. Nate og David driver begravelsesbyrået Fisher & Diaz, som de overtok da faren døde i en ulykke. Claire er singel, David lever i et trøblete partnerskap med sikkerhetsvakten Keith, mens Nate har fått datteren Maya med samboeren Lisa. Nå er Lisa død, og Nate må starte på nytt.

Med utgangspunktet i døden dreier serien seg om livet i sin alminnelighet, blant vanlige mennesker. "Seks fot under" er en av det nyskapende HBOs største suksesser, ved siden av "Sopranos", "Krigens brorskap" og "Sex og singelliv". Seriens produsent er Alan Ball, som også stod bak den Oscar-belønnede filmen "American Beauty". "Seks fot under" har vunnet mange Emmy- og Screen Actor's Guild-priser.

Innkjøpt amerikansk dramaserie (2004)
Originaltittel: Six Feet Under (sesong 4)
Episodetittel: Falling into Place
Produsert av HBO
I de viktigste rollene: Peter Krause (Nate Fisher), Michael C. Hall (David Fisher), Frances Conroy (Ruth Fisher), Lauren Ambrose (Claire Fisher), Freddy Rodriguez (Federico Diaz), Mathew ST Patrick (Keith Charles), Lili Taylor (Lisa Kimmel Fisher), Rachel Griffiths (Brenda Chenowitz).
Presseansvarlig: Hans T. Wiig, 23 04 96 23
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no