Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 10. desember 2001 kl 19.30 Puls

Kvisemiddel med alvorlig bivirkning

Roaccutane er et kvisemiddel som fjerner fett i huden, og som i følge norske hudleger er svært effektivt for de som er hardt angrepet av kviser. Men det viser seg at preparatet har alvorlige psykiatriske bivirkninger.

Flere som har brukt dette legemiddelet, mener de er ødelagt for livet og sliter med depresjoner og nedsatt konsentrasjon. Roaccutane-ofre over hele verden jobber aktivt for å samle dokumentasjon nok til å få medisinen fjernet helt.

4700 kurer med Roaccutane ble skrevet ut av hudleger i Norge bare i fjor. Dette er ti ganger så mye som for ti år siden. Hudlegene står fast ved at dette er et vidundermiddel.

Statens legemiddelverk har nå gitt pålegg om at Roaccutane skal ha advarsel om mentale forstyrrelser. Puls ser nærmere på denne oppsiktsvekkende saken.

Jul og sorg
Hvert år opplever barn og unge å miste foreldre, besteforeldre eller søsken i ulykker eller sykdom. Nå som julen nærmer seg forteller mange at sorgen og savnet forsterkes.

I Puls i kveld treffer du 19 år gamle Kristoffer Gundersen som gruer seg til første jul uten pappa. Helene Sandvig, som har laget reportasjen om Kristoffer, snakker også med psykolog Linda Holen som har gode råd for en vanskelig tid.

Programleder Vera Kvaal får besøk av sykehusprest Steinar Ekvik i studio. Daglig møter han mennesker i sorg i sin jobb på Radiumhospitalet.

Egenprodusert helsemagasin
Programleder: Vera Kvaal
Prosjektleder: Marie Sjo
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23049841