Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 2. desember 2008 kl 19.30 Ut i nærturen

Turglede i Tromsø

Ut i nærturen: Finn Arve Sørbøe tar med Elin Hegheim på topptur til Kjølen på Kvaløya i Tromsø. (NRK-foto)
Ut i nærturen: Finn Arve Sørbøe tar med Elin Hegheim på topptur til Kjølen på Kvaløya i Tromsø. (NRK-foto)
Artisten og barne-TV-helten Finn Arve Sørbøe, kjent fra "Ugler i mosen", tar oss med på tur i sitt nærområde på Kvaløya i Tromsø. Med seg har han programleder Elin Helgheim, gode turtips fra DNT og masse godt humør.

Det har blitt så som så med turgåing for Finn Arve Sørbøe de siste årene. Han skylder på at det er papparollen som har fått ham ut av vanen. Men det skal ikke mer til enn et lite spark bak, så traver han fornøyd av gårde på topptur sammen med Elin Helgheim.

Lokale turkamerater
"Ut i nærturen", NRKs store løft for turgåing og naturglede, gikk av stabelen 16. september i år. Da gikk 11 ulike regionale program på lufta samtidig, med tips om fine turer i nærområdet. I hvert innslag inviterte Elin Helgheim en lokal turkamerat til å vise seerne sine favorittruter.

Innslaget fra Tromsø blir altså å se som landsdekkende sending i Ut i naturen-flaten i kveld. Turen starter en lys augustkveld like bak huset til Finn Arve Sørbøe i Slettaelva på Kvaløya. Målet er Kjølen, en topp på 800 m.o.h, noen timers vandring unna.

Underveis får vi gode råd om pakking av tursekk og andre tips fra Den Norske Turforening med Kristin Krohn Devold i spissen. Det blir også innslag om DNTs aktiviteter og tilbud til barn og unge.

Egenprodusert naturprogram (2008)
Programleder: Elin Helgheim
Prosjektleder/regi: Thomas Hellum
Redaktør Naturredaksjonen: Terje Dale
Produksjonsleder: Wendla Black
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • www.nrk.no/natur