Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 19. desember 2005 kl 23.10 Store studio

Årets viktigste oppsummering

Per Sundnes og Anne Lindmo oppsummerer kulturåret 2005, og får besøk av kulturminister Trond Giske og bestselgende forfatter Unni Lindell. (Foto: Jan Alsaker)
Per Sundnes og Anne Lindmo oppsummerer kulturåret 2005, og får besøk av kulturminister Trond Giske og bestselgende forfatter Unni Lindell. (Foto: Jan Alsaker)
Kulturminister Trond Giske er selvskreven gjest når Store studio oppsummerer kulturåret 2005. Hva var best, verst, mest overvurdert, årets overraskelse? Og hva er årets plate, bok, film? Unni Lindell forteller om hvordan det er å selge bøker i bøtter og spann, mens Ole Robert Sunde har motsatt erfaring.

I årets siste program før jul tar Anne Lindmo og Per Sundnes for seg kulturåret 2005. Vi har feiret unionsoppløsningen som bare det, men det skjedde da vitterlig andre ting også? Javisst. En hel del av det var riktig så bra, andre ting kunne vi fint vært foruten.

I Store studio får du svaret på hva som er best, verst, mest skuffende, mest overraskende, mest overvurdert etc.

Frisnakker Ravi bidrar med sine synspunkter på kulturåret som snart er over.

Bokavtalen
Unni Lindell topper salgslistene. "Orkestergraven", hennes nyeste bok om Cato Isaksen, er blant årets mest populære. Likeledes selger barnebøkene hun skriver sammen med svenske Mark Levengood svært godt. Lindell er dermed bestselger på to forlag samtidig. I unorsk stil er hun riktig så stolt og glad over suksessen, og det er vel en rimelig fornøyd Lindell som er gjest i Store studio.

Ole Robert Sunde er en av landets mest anerkjente forfattere, men han kan ikke vise til samme salgstall som Lindell. Han får garantiinntekt fra staten. Hvordan vil frislippet på pris påvirke forfatternes fremtid?

Om programmet
Store studio er NRKs popkulturelle mandagstalkshow. Anne Lindmo er lykkelig tilbake i programlederstolen etter et halvt år i fødselspermisjon. Pop-reporter Per Sundnes fortsetter å frese rundt på jakt etter gamle og nye venner i pop-universet. Sammen gleder de seg til nok en sesong med mandagsfester i Store studio. Anne Lindmo lover å fortsette suksessformelen:

- Vi ser frem til spennende møter med gjester fra musikk, film, teater, litteratur, design og meningsproduksjon, vi skal drøfte nye tendenser og impulser og fyre opp en og annen debatt. Som alltid runder vi av kvelden med et aktuelt band som spiller levende musikk.

Egenproduksjon fra NRK Underholdning (2005)
Programledere: Anne Lindmo og Per Sundnes
Prosjektleder: Ales Ree
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup , 23 04 77 51 (92 01 55 79)