Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 31. mai 2009 kl 21.10 Hovedscenen: Festspill i Bergen - Andreas Brantelid med Kringkastingsorkestret

Manze og KORK i Grieghallen

Den utsøkte musikkformidleren og scenepersonligheten Andrew Manze med Kringkastingsorkestret fra Festspillene i Bergen. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Den utsøkte musikkformidleren og scenepersonligheten Andrew Manze med Kringkastingsorkestret fra Festspillene i Bergen. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Kringkastingsorkestret, under ledelse av den utsøkte musikkformidleren og scenepersonligheten Andrew Manze, holder konsert i Grieghallen under Festspillene i Bergen.

Cello-esset Truls Mørk har måttet melde forfall til denne konserten på grunn av en vond skulder. I stedet får publikum oppleve Andreas Brantelid, som i løpet av få år har fått et stort internasjonalt navn.

– Det er selvsagt trist at Truls Mørk er forhindret fra å spille, men vi kunne ikke fått noen bedre erstatter enn Andreas Brantelid. Han er virkelig den fremste cellisten i Europa i sin generasjon, sier festspilldirektør Per Boye Hansen.

Danske Andreas Brantelid er født i 1987, og var den første fra Skandinavia som vant førsteprisen i Eurovision Young Musicians Competition i 2002. Haydns cellokonsert i C-dur, Elgars Enigmavariasjoner, Arne Nordheims Clamavi og utdrag av Bachs Die Kunst der Fuge står på programmet.

Egenprodusert musikkprogram fra NRK Kultur (2009)
Programleder: Arild Erikstad
Prosjektleder: Anne Røthing
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900