Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 10. mai 2013 kl 02.10 Skoleball

Den store avslutningen

Seks forskjellige ungdommer fra Storbritannia forbereder seg til avslutningsballet
Seks forskjellige ungdommer fra Storbritannia forbereder seg til avslutningsballet
Seks forskjellige ungdommer fra ulike steder i Storbritannia forbereder seg til den skoletidens store finale - avslutningsballet.

Høyt hår, store kjoler og ekstreme biler er noen av måtene ungdommene prøver å bli lagt merke til denne kvelden. Skoleballet markerer avslutningen av et kapittel i deres liv, og åpner dørene for det neste.

Vi følger seks ungdommer med ulik bakgrunn og fra forskjellige steder i Storbritannia og deres foreldre under forberedelsene til den store kvelden. Til tross for de åpenbare forskjellene ungdommene imellom, har de alle ett felles mål: å skinne sterkest på skoleballet.

Håp og drømmer
Dokumentaren gir oss et innblikk i ungdommenes overgang til voksen alder. Hva slags utfordringer møter de og foreldrene deres i dag? Og hva er deres håp og drømmer for fremtiden?

Bak fasaden av selvbruningskremer, falske vipper, lakksko og dyrbare kjoler, skjuler det seg dype og viktige spørsmål om oppdragelse, om foreldres utfordringer ved å ha en tenåring i hus – og ikke minst om samhold og familie.

Britisk dokumentar (2010)
Originaltittel: My School Prom
Produsert av: Zodiak Kids
Pressekontakt: Beatriz Jaquotot Rivera
TV-seere kan kontakte NRKs Publikumsservice / 815 65 900