Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 24. juni 1999 kl 21.40 Dokumentar: Er det liv der ute?

Dokumentar: Er det liv der ute? (t)


NRK1 torsdag 24. juni 21.40
Dokumentar: Er det liv der ute?

Unik reise ytterst i vårt solsystem

I kveldens BBC-dokumentar blir vi med romskipet \"Attenborough\" på en spennende og fascinerende computerreise til den mørkeste og fjerneste utpost i vårt solsystem. Ingen naturdokumentarer har tidligere dratt så langt for å finne ut om det er liv der ute og hvordan det eventuelt ser ut.
Glem science fiction-monstre og romvesener fra andre planeter. Kveldens dokumentar er den første som virkelig forsøker å avdekke om det finnes liv på andre planeter i verdensrommet.
Utfordret av denne tanken dro en rekke vitenskapsmenn, biologer, romforskere, paleontologer, astronomer og eksperter på roboter på en \"tur\" ut i universet på leting etter eksistensielle betingelser for et liv på andre planeter.
I dokumentaren viser forskerne hvordan de tror at livet ytterst ute i verdensrommet ser ut og hvordan de skapningene som lever der oppfører seg.

Datakonstruerte romvesener
Ved å bruke datakonstruerte romvesener, NASA-film og bilder fra BBCs naturredaksjon har våre \"dristige romfarere\" skapt sitt eget økosystem basert på sterk vitenskapelig forskning.
I \"Greenworld\" møter vi merkelige, hoppende biller kalt Puds og enøyde, seksbente fantasidyr som man knapt kan tenke seg eksisterer i virkeligheten. I \"Sulfuria\" er ballongtang og fallskjermlignende mark en del av systemet, mens i \"Epona\" terroriserer gigantiske, flyvende organismer himmelrommet.
Mannskapet om bord på romskipet er i ferd med å oppdage at romvesener er langt mer fremmedartet enn det bildet som er blitt dannet gjennom science fiction.

NRK1 torsdag kl 21.40

Bilde (via Scanpix/Data- tv/Internett)
Kveldens BBC-dokumentar viser at romvesenerer er langt mer fremmedartet enn det bildet som er blitt dannet gjennom science fiction,
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123
Originaltittel: The natural history of an alien
For mer informasjon: Gunilla Gaarder, Faktaavdelingen, tlf. 2304936