Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 29. desember 2003 kl 21.45 Niern: Taxi

Storbyens hemmeligheter

Kjærligheten mellom Dani (Carlos Fuentes) og Paz (Igrid Rubio) blir satt på harde prøver i Madrids gater.
Kjærligheten mellom Dani (Carlos Fuentes) og Paz (Igrid Rubio) blir satt på harde prøver i Madrids gater.
Denne spanske filmen begynner som en typisk historie om generasjonskløften mellom den 18 år gamle Paz og hennes foreldre, men utvikler seg snart til en tragedie da den unge jenta forelsker seg i Dani.

Før Paz og Dani møtes, skjer det en rekke ting i Paz’ liv. Når hun får vite at hun stryker til eksamen, utløses en rekke impulsive hendelser. Hun gjør det slutt med kjæresten, bestemmer seg for å kutte ut studiene og går til frisøren og klipper av seg håret. Moren blir skrekkslagen og faren svarer med å gi henne en ørefik. Faren, som akkurat har stått opp fordi han jobber om natten, bestemmer at heretter skal det bli en annen dans. Fra nå av skal Paz jobbe for ham – kjøre taxi!

Motvillig og ydmyket følger hun faren. Den natten møter hun "familien": Boy, Reme og Calero er farens taxi-kolleger. Remes sønn, Dani, og Paz finner umiddelbart tonen.

Paz kjører taxi på dagtid gjennom Madrids gater. Om natten møtes "familien" og "rensker gatene for uønsket søppel": utlendinger, narkomane og homofile som er så uheldige å havne i taxiene deres.

Paz får etter hvert mistanke om hva som foregår, og det går mot en uunngåelig konfrontasjon.

Den urbane virkelighet
Javier Castro og Santiago Tabernero fikk ideen i 1993, da de lette etter en historie som tok opp den urbane virkelighet. En historie som var gjenkjennelig, som handlet om vanlige mennesker – mennesker vi møter på gaten hver dag.


Spansk spillefilm fra 1997
Originaltittel: "Taxi"
Regi Carlos Saura
I rollene Igrid Rubio, Carlos Fuentes, Agata Lys, Angel De Andres Lopez, Eusebio Lazaro og Paco Maestre
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83