Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 3. desember 2002 kl 17.10 Da Capo

Grete Roede med gode råd før jul

Vidar Lønn-Arnesen, Grete Roede og Lasse Berghagen (Foto: Rune Lønn-Arnesen)
Vidar Lønn-Arnesen, Grete Roede og Lasse Berghagen (Foto: Rune Lønn-Arnesen)
Den svenske allsangkongen Lasse Berghagen møter den norske allsangkongen Vidar Lønn-Arnesen i dette programmet fra november 1999. Grete Roede har gode råd å komme med, nå rett før ”fetesesongen” setter inn.

Lasse Berghagen har en lang og allsidig karriere å se tilbake på, og han holder selvfølgelig på fremdeles. ”Sträkk ut din hand” var blant de første slagerne han hadde i Sverige, men det er nok ”Teddybjörnen Fredriksson” vi husker best i Norge. De to allsang-kjempene, Lasse og Vidar, leder ellers an i ”Bestefar-valsen”. Den sangen klinger like bra på norsk som på svensk.

Mat og poesi
Grete Roede har gode tips å komme med når det gjelder julematen, og hun innrømmer å ha syndet i matveien i sin ungdom. Ellers kan hun fortelle at hun har startet slankekurs for menn. – Nå kommer mannfolkene etter, sier slankedronningen.

Cecilie Schilling synger ”Stjernesangen” av Jean Sibelius. I 1999 var det 100 år siden komponisten skrev opprørsverket ”Finlandia”. I Poesihjørnet leser Bjarte Hjelmeland ”Sinnavers” av Sidsel Mørck. Programmet holder seg i det barnslige hjørne til slutt også, og tar ”Tre søte småbarn” som allsang.

Egenprodusert underholdning
Programleder Vidar Lønn-Arnesen
Prosjektleder Eva Marie Gransæter
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83