Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 21. mai 2003 kl 00.00 Advokatene

Strid på advokatkontoret

Advokat Bobby Donnell (Dylan McDermott) må hamle opp med en kollega i rettssalen. (Foto: 20th Century Fox)
Advokat Bobby Donnell (Dylan McDermott) må hamle opp med en kollega i rettssalen. (Foto: 20th Century Fox)
Bobby Donnell kommer i en kinkig situasjon da en av hans ansatte stiller som vitne i en drapssak mot bank-investor Scott Wallace. Det hører med til saken at det er Bobby som forsvarer tiltalte.

En misfornøyd Jimmy Berluti har sin advokatpraksis hos Donnell, Young, Dole & Frutt
og han har ennå ikke oppnådd full status som partner. Advokat Berluti har allerede uttalt at Wallaces handling var en ren henrettelse. Det skjedde i et avhør like etter skyte-episoden på Bobbys kontor som Berluti var vitne til.

Vil Berluti også holde fast på sin forklaring når han stiller som vitne i retten?

Berluti versus Donnell
Før rettssaken tar til, advarer Bobby sin kollega Berluti om at han kommer til å kle ham naken når han inntar vitneboksen. Samtidig frykter Bobby at rettssaken kommer til å ødelegge deres vennskap.

Mer om serien
En ny omgang av "Advokatene" sendes ut over våren (serie 5), som før med historier fra rettssalene der mesteparten av handlingen utspiller seg. Bobby Donnell (Dylan MacDermott) og hans dedikerte medarbeidere i det lille advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt i Boston forsvarer de tilsynelatende rettsløse i samfunnet – og de rike. Bobby og resten av staben har som målsetting at rettssystemet skal komme alle til gode

Ikke sjelden havner enkelte av sakførerkontorets medarbeidere langt ute på en tynn gren. Klienten de får frikjent i rettssalen, viser seg i neste omgang å utgjøre en reell fare både for dem selv og samfunnet. Eller omvendt, som når den dømte er uskyldig. Problemstillingene skaper moralske dilemmaer, og advokatene må jobbe seg gjennom dem. Serien har høstet stor anseelse, den har vunnet Emmy for beste drama, samt flere amerikanske tv-priser for beste serie. I tillegg har flere av skuespillerne mottatt priser. Den tidligere Boston-advokaten David E. Kelley som er mannen bak serien, står også bak "Ally McBeal" og sykehus-såpen "Chicago Hope".

Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton), den tidligere resepsjonisten i firmaet, har i hemmelighet lest seg til juridikum. Nå er hun tatt inn som partner i firmaet og har kommet seg gjennom det første året som praktiserende advokat. Ny resepsjonist i firmaet er Lucy Hatcher (Marla Sokoloff). En misfornøyd Jimmy Berluti (Michael Badalucco) har sin advokatpraksis hos, men har ennå ikke oppnådd status som partner. Statsadvokat Helen Gamble er (Lara Flynn Boyle) er Bobbys gamle flamme. Selv bifaller hun at sjefen har fridd til en av partnerne i firmaet, Lindsay Dole (Kelli Williams) og fått ja – nå går det mot bryllup. Foruten Dole består partnerne av Eugene Young (Steve Harris) og Ellenor Frutt (Camryn Manheim).

Amerikansk dramaserie fra 20th Century Fox
Originaltittel: The Practice (Serie 5)
I rollene: Dylan McDermott, Michael Badalucco, Lisa Gay Hamilton, Steve Harris, Camryn Manheim, Marla Sokoloff, Kelli Williams og Lara Flynn Boyle.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57