Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 13. august 2000 kl 20.25 St. Mikael

St. Mikael (t)


NRK1 søndag 13. august kl 20.25
St. Mikael (6:12)

Klart for personalfest

Det er karnevalstid og Max har invitert hele personalet på Akuttenheten til personalfest. Det er ikke ofte kollegene treffes utenom arbeidstiden, og derfor er det en etterlengtet sammenkomst de har foran seg.

Det er ikke bare Eva og Krister som har et godt øye til hverandre blant de ansatte på St. Mikael. Det ligger noe i luften også mellom dr. Yvonne Hallmann og dr. Jörgen Cedermark, selv om han prøver å fortrenge det. Dermed er det duket for høy temperatur og forviklinger også på den forestående festen.

Pasientene fortsetter å strømme inn på St. Mikael, og dr. Cedermark får inn en ung jente som er bevisstløs. En venninne kommer med henne, men hun nekter å oppgi jentas riktige navn, og dermed må dr. Cedermark og sykesøster Cecilia også bedrive etterforskning midt oppe i behandlingen.

Eva får seg en overraskelse når en misfornøyd pasient truer med søksmål, og en journalist med en syk mor skaper trøbbel for Akutten.

Om serien
St. Mikael er et av de få sykehusene som fortsatt finnes i Stockholm sentrum. De siste femten årene har sykehusets eksistens blitt truet av politikere, og sykehusets ressurser har kontinuerlig blitt utsatt for nedskjæringer. Akutten er St. Mikaels eneste håp, og et forsøk på å omorganisere og forbedre sykehusverdenen blir satt i gang av politikerne. Går det bra, kan St. Mikaels fremtid være sikret.

Serien om St. Mikael bygger på disse faktaopplysningene. Den forteller historien om menneskene som jobber på Akutten, mennesker som skal ta hånd om ofre for alt fra ulykker til skuddskader og mishandling. De skal også ta seg av mindre skader som kutt i fingeren, eller rett og slett hjelpe folk som trenger trøst. De ansatte må prøve å glemme sine egne problemer og alltid la pasientene komme i første rekke. De er leger og sykepleiere som er håndplukket for sin kompetanse, og hver dag og hvert minutt er et spørsmål om liv og død.

Disse utgjør Akutten:
Sjefsoverlege Lars Wenkman (Björn Gedda), overlege Jan Mattsson (Leif Andrée),
kirurg Eva Gunnarsdotter (Åsa Forsblad), undersykepleier Cecilia Ciderius (Rebecka Hemse), narkoselege Jörgen Cedermark (Mats Långbacka), ortoped Yvonne Hallman (Erika Höghede), avdelingsleder Anita Johansson (Chatarina Larsson) og narkosesykepleier Max Sterning (Emil Forselius).

NRK1 søndag kl 20.30

Bilde
1. Ortoped Yvonne Hallmann (Erika Höghede) har et godt øye til dr. Cedermark. (Foto: Björn Edergren)

2.. Max (Emil Forselius) har ansvaret for personalfesten. (Foto: Björn Edergren)
Svensk dramaserie
Produksjon: SVT Drama
I rollene: Björn Gedda, Chatarina Larsson, Emil Forselius, Erika Höghede, Mats Långbacka, Rebecka Hemse, Åsa Forsblad og Leif Andrée.
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18