Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 9. februar 2005 kl 20.35 Pilot Guides: Shopping i Singapore og Hongkong

Made in Hongkong og Singapore

Singapore i Sørøst-Asia og Hongkong ved Sør-Kinahavet har handel og turisme som viktige næringsveier. Følg med når Pilot Guides-reporterne gjør sitt inntog.

Forretningene i Singapore har en vestlig stil, men du finner fortsatt butikker med asiatisk preg om du bare leter litt. KT Comer starter i Shanghai Tang, en forretning som forener en tradisjonelt kinesisk stil og det mer moderne. Her velger hun blant møbler, utstyr til huset og moteklær.

Deretter bærer det bedagelig av gårde sammen med KT i en trishaw (en moderne trehjulet rickshaw) på oppdagelsestur i byen. Bl.a. til China Town (sjeldne kunstgjenstander, fargerike stoffer) og Little India (sølvbestikk, støpegods i messing, smykker, silkesarier).

Britisk og kinesisk
I Hong Kong starter Megan McCormick shoppingrunden i de kinesiske antikvariatene i Hollywood Road, og her finnes faktisk kunstgjenstander helt fra oldtiden. Shenzen er en liten togreise borte, der Megan besøker Kinas økonomiske sone for turister. Her drar hun fordel av spesialpriser på klær, musikk på CD og filmer på DVD, kunstgjenstander og smykker.

Og på kvelden har Megan et lite stevnemøte med en eksklusiv gjest på en av Hong Kongs nattklubber – Mick Jagger.

Mer om serien
Pilot Guides byr på noen av de samme ledsagerne som i tidligere serier fra Pilot Film & TV Productions – og nå har de med seg handlebag! Selvsagt blir det mye kultur og interessante folk også.

På handlelisten står Bangkok, Berlin, Dubai, Firenze, Hongkong, London, Los Angeles, Marrakesh, Mexico City, Miami, Rio, Singapore og Wien. Reisekamerater er Megan McCormick, Estelle Bingham, Lucille Witney og KT Comer.

Britisk dokumentarserie (2002)
Originaltittel: Pilot Guides Bazaar
Produsert av: Pilot Film & TV Productions
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 Les mer: http://www.pilotguides.com/tv_shows/bazaar/shows/index.php


LENKER
  • Les mer