Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 19. mars 2004 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

En hjertesak for Angie

Angie (Kate Kendall)  og Church (Peter Phelps) i
Angie (Kate Kendall) og Church (Peter Phelps) i "Politiagentene". (Foto: Beyond Distr.)
Et hjerte er underveis til en transplantasjon på en av Australias mest kjente menn. En bande småkjeltringer klarer å stjele hjertet, og Angie tar dem under oppsyn.

George Lyndon står som nummer tre på listen over Australias rikeste menn, så banden regner med å kunne presse ham for en pen sum penger for det kidnappede hjertet.

Avslag
Angie har trukket i sykepleieruniform og forsøker å holde styr på banden. Den er begynt å slippe opp for tålmodighet, og da George Lyndon avslår å betale løsepenger for hjertet, begynner det å gå på livet løs for Angie.

Om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Sterke menn og kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Ellen "Mac" MacKenzie var leder for spanergruppen, helt til hun selv valgte kjærligheten framfor jobben.

Ved seriens syvende sesongstart er det bare Church og Angie igjen av den opprinnelige gruppen. Nå må de venne seg til sin nye sjef, Luke Harris, og den nye politiagenten Christina (Chris) Dichiera. Resepsjonisten i spaneravdelingen, Sophie Novak, er et nytt fjes i "Politiagentene" f.o.m. serie 7.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 7), kveldens episode: "Your Cheating Heart"
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I noen av rollene: Peter Phelps, Kate Kendall, Roxane Wilson, Gary Sweet, Jacinta Stapleton og Rebecca Gibney
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57