Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 27. mai 2000 kl 23.25 Nattkino: Made in America

Nattkino: Made in America (t)


NRK1 lørdag 27. mai kl. 23.25
Nattkino: Made in America

Unnfanget i California

\"Made in America\" forteller historien om en selvstendig svart kvinne som unnfanger et barn ved hjelp av en hemmelig sæddonor. Men når datteren 18 år senere får kjennskap til sitt faderlige opphav, får både hun og moren seg en skikkelig overraskelse.

Whoopi Goldberg spiller den ressurssterke moren, Sarah Matthews, som driver en afrikansk-amerikansk bokhandel i Oakland. Hun har oppdratt datteren Zora (Nia Long) alene etter at mannen døde for mange år siden.

Som et resultat av et eksperiment med blodprøver på skolens kjemilaboratorium oppdager Zora at mannen som hun trodde var hennes far, ikke er det likevel. I stedet finner Zora ut at hun er et resultat av kunstig befruktning. Etter å ha studert sædbankens arkiver oppdager Zora til sin store overraskelse - og morens - at den anonyme sæddonoren faktisk er Hal Jackson (Ted Danson). Han er en høyrøstet, lite tiltalende og hvit (!) bruktbilhandler som annonserer for sine varer i reklameinnslag på tv.

Zora oppsøker Hal under innspillingen av en reklamefilm, men han avviser henne. Rasende skjeller hun ham ut. Men nå da han først har møtt Zora, våkner farsinstinktet hos Hal. Og ikke nok med det. Han begynner også å fatte interesse for Sarah.

NRK1 lørdag kl 23.25
Tidligere sendt 30.08.99

Bilder:

1. Hal Jackson (Ted Danson) er alt annet enn begeistret over møtet med datteren Zora (Nia Long) og hennes mor Sarah Matthews (Whoopi Goldberg).

2. Zora (Nia Long) oppdager at hun er et resultat av kunstig befruktning. Når identiteten til sæddonoren blir kjent, fører det til store endringer både for henne og moren Sarah Matthews (Whoopi Goldberg).

3. Bruktbilselgeren Hal Jackson (Ted Danson).

Amerikansk komedie fra 1993
Originaltittel: Made in USA
Regi: Richard Benjamin
I rollene: Whoopie Goldberg, Ted Danson, Nia Long m.fl.
Pressekontakt: Anne- Marie Astad