Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 15. oktober 2005 kl 18.35 Skattejakten

Spenningen stiger

Litt romantikk blir det heldigvis også tid til i den hektiske skattejakten. I Frankrike møter Jarle (Niklas James Knudsen) den søte Anna (Judith Davis). (Foto: Nordisk Film AS)
Litt romantikk blir det heldigvis også tid til i den hektiske skattejakten. I Frankrike møter Jarle (Niklas James Knudsen) den søte Anna (Judith Davis). (Foto: Nordisk Film AS)
Søskenbarna Sigge, Siw, Katta og Jarle flykter hals over hode fra onkel Oscar og en stadig mer maktsyk og egenrådig Gabriella. Hun tror nemlig at ungdommene er i ferd med å finne den hellige gral, begeret Jesus drakk av for to tusen år siden, og som i følge legenden skal gi evig liv.

Koordinatene ungdommene fant på steingulvet i klosteret Mont St. Michel, har ført dem til Sør-Frankrike og en gammel katarborg. Katarene var middelalderens første store kjetterbevegelse, som forkynte det samtiden så på som "vranglære".

Her finner de nye spor, nemlig et mystisk pentagram. Med lokal hjelp får de vite at pentagrammet er en del av den gamle folketroen i området. I alle år har skattejegere lett etter katarskatten, men så langt har ingen funnet den. Dersom man legger pentagrammet over et kart over området blir det faktisk et skattekart. Hvor vil det lede dem?

Om serien
Gjennom seks episoder følger vi søskenbarna Sigge (12), Siw (16), Katta (13) og Jarle (16) på en eventyrlig reise på jakt etter sin forsvunne oldefar. Forsvinningen er en gåte, og en mystisk rebus tar dem med til Frankrike.

Samtidig som de leter etter oldefaren, har de et annet stort problem. De risikerer å miste feriestedet sitt på Sørlandet, hvis de ikke kan løse inn en pant så fort som mulig. Kanskje rebusen kan føre dem til en verdifull skatt?

"Skattejakten" er en fortsettelse av barne- og ungdomsserien "Veddemålet" som gikk på NRK i januar i 2004, og så ble sendt i reprise før sommeren i år.

Svenske og norske skuespillere
Mens svenske William Svedberg og Sally Frejrud Carlsson spiller Sigge og Siw, har norske Niklas James Knudsen og Ingrid Unnur Giæver de to andre hovedrollene som Jarle og Katta.

"Skattejakten" er Ingrid tredje rolle som tv-skuespiller, hun har tidligere spilt i "Veddemålet", hatt en mindre rolle i en tv-dokumentar, vært statist i spillefilmen "United" og gjort dubbing av tegnefilm.

Niklas har tidligere spilt i "Veddemålet", NRK-serien "Tiden før Tim" og spillefilmen "Ulvesommer.

I rollen som oldefar Ulrik finner vi Per Oscarsson. Den folkekjære skuespilleren har hatt rundt hundre filmroller siden debuten i 1944, og vant gullpalmen på filmfestivalen i Cannes for beste mannlige rolle i "Sult" i 1966.

Mange vil nok også dra kjensel på Michael Nyqvist, som blant annet har spilt i de svenske publikumssuksessene "Tilsammans" og "Grabben i graven brevid".

Norsk dramaserie for barn og ungdom i seks deler (2004)
Produsert av: Nordisk film AS
Produsent: Rune H. Trondsen
Regi: Thomas Kaiser
Episodetittel: Pentagrammet
I rollene: Ingrid Unnur Giæver, Niklas James Knudsen, Sally Frejrud Carlsson, William Svedberg, Per Oscarsson, Peter Andersson, Øystein Røger, Siw C. Klynderud, Michael Nyqvist.
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Serien vises også i Nett-tv