Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 25. november 2003 kl 19.30 Ut i naturen

Kåring av seernes video på direkten

Programleder Kari Toft med et lite utvalg av seervideoer Ut i naturen har mottatt i år (Foto: NRK)
Programleder Kari Toft med et lite utvalg av seervideoer Ut i naturen har mottatt i år (Foto: NRK)
Hvem vinner? Fugl eller fisk? Orm, elg eller rev? En av disse aktørene har hovedrollen i det som blir kåret til årets aller beste seervideo i Ut i naturen. Og for aller første gang er det seerne som avgjør – på direkten.

Hver måned gjennom hele året har Kari Toft presentert et lite utvalg av de mange videoene seerne har sendt inn til NRK-redaksjonen med egne opptak fra naturen. Av de drøyt 40 videoene som er vist i år, går fem bidrag videre til en finale. Og hvem som vinner finalen til slutt, er det seerne som bestemmer. – Og det er jeg glad for, sier programleder Kari Toft, for det er fem veldig gode bidrag vi står igjen med. Alle fem finalistene har gjort opptak av interessant adferd hos ville dyr, og i tillegg er det god teknisk kvalitet på opptakene. Jeg tror derfor at jeg ville fått problemer med å være med å velge en vinner, sier Toft.

De fem fotografene som går videre til finalen er Steinar Grønnesby fra Trondheim, som filmet rødrev på musejakt, Helge Vevang fra Eide på Nordmøre, som filmet hoggorm i maktkamp, Bjørn E. Foyn fra Trysil, med opptak av gjøkunge i rødstjert-reir, Arne Jordal fra Skare i Hardanger, som filmet elgjakt med overraskende rollebytte, og den femte finalisten heter Eirik Lien Roa fra Kongsberg, og han filmet sulten steinbit.

Finalistene til stede
Alle de fem finalistene vil være til stede under kåringen i denne spesielle direktesendingen til Ut i naturen. Og sendingen skal selvfølgelig foregå ute uansett vær og temperatur. – Vi skal tenne et bål vi kan varme oss ved, og vinneren av årets seervideo-konkurranse får i hvert fall muligheten til å tine seg opp igjen. For førstepremien er nemlig en reise til Krüger nasjonalpark i Sør-Afrika, forteller Ut i naturens programleder, Kari Toft.

Naturfotograf Arne Nævra vil dessuten gi tips til neste års bidragsytere av seervideoer, og eventuelle "filmstjerner" finnes kanskje i Arild Hagens kjøleskap.

Egenprodusert naturprogram fra Faktaavdelingen, NRK
Programleder: Kari Toft
Prosjektleder, Naturredaksjonen: Harald Reitan
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83