Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 20. november 2004 kl 21.05 Niern: Series 7: The Contendors

Reality-tv på livet løs

"The Contendors" (Konkurrentene) er et populært tv-show hvor seks medvirkende konkurrerer med hverandre, med ordre om å drepe eller bli drept selv. Den siste gjenlevende vinner.

"The Contendors" går inn i sin sjuende sesong, og deltakerne er klare til dyst. Dawn er med for tredje gang og håper å vinne også denne gangen, til tross for at hun venter barn om en måned.

Dawns rivaler er Tony, en arbeidsløs "blåsnipp" med sans for det voldelige, Connie, en middelaldrende sykepleier som ikke liker å gjøre andre vondt, men har en fast og erfaren hånd med sprøyter og Lindsay, en 18 år gammel dansestudent med foreldre som ønsker å se henne konkurrere. De to siste er Franklin, en eldre konspirasjonsteoretiker med et noe løst forhold til virkeligheten og Jeff som er døende av testikkelkreft – og var Dawns kjæreste for mange år siden.

Om filmen
"Series 7: The Contendors" er en satire over fjernsynsmediets jakt på sensasjoner. Emnet er vold som underholdning, og det er beskrevet med både galgenhumor og faglig innsikt.

Filmen hadde premiere under Sundance Film Festival i 2001, og fikk jevnt over en positiv mottakelse.

Amerikansk mediasatire (2001)
Originaltittel: "Series 7: The Contendors"
Med: Brooke Smith, Glenn Fitzgerald, Marylouise Burke, Richard Venture
Regi: Daniel Minahan
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78