Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 16. mars 2001 kl 20.05 Beat for beat - tone for tone

Beat for beat - tone for tone (ttv)


NRK1 fredag 16. mars kl 20.05
Beat for beat - tone for tone

Skuespillere i musikalsk kappestrid

Skuespillere i våre dager må ikke bare ha tydelig diksjon og innlevelsesevne. De må også kunne danse, og ikke minst synge, slik Mari Maurstad, Helge Jordal, Cathrine Borkenhagen og Thorbjørn Harr skal gjøre det i studio hos Ivar Dyrhaug i kveld.

Mari Maurstad er, blant mye annet, musikalstjerne. Hun har blant annet spilt Eliza Doolittle i \"My Fair Lady\". Men det er som revyartist hun har hatt suksess i det siste. I fjor høst opptrådte hun alene i forestillingen \"Glade Mariritt\" til stor glede for både publikum og kritikere. \"En scenisk eventyrblanding av pludring og kleinkunst, stev, savn, selvironi og svart humor\", skrev Aftenposten.

Helge Jordal har nylig spilt konferansieren i \"Cabaret\" i Bergen, og han har fornyet gamle, gode \"Terje Vigen\" med god hjelp av et knippe musikere. Verket er nå utgitt på CD, men før utgivelsen holdt Helge Jordal konsert i Logen i Bergen. Ifølge anmelderen i Bergens Tidende kunne man høre en knappenål falle da Helge Jordal begynte å resitere: \"Det bodde en underlig gråsprengt en...\" Helge Jordal drar lytteren inn i Ibsens epos som ingen skolelærer eller skuespiller tidligere har klart, mente avisen.

På ville veier
Skuespilleren Cathrine Borkenhagen har kastet seg ut i farsens ville verden, og spilte sammen med blant andre Hege Schøyen og Nils Vogt i Ray Cooneys \"På ville veier\" på Chateau Neuf i Oslo i fjor høst. Handlingen foregår i politiske sirkler, og Cathrine hadde rollen som en av statsministerens sekretærer som har et forhold til en kynisk AP-statsråd i Sven Nordins skikkelse.

Thorbjørn Harr er en ung skuespiller som har en fortid i NRK. NRK-folk dukket nemlig opp i skolegården på Uranienborg og plukket ut elever som ble sendt på audition i tv-huset med tanke på roller i ulike ungdomsserier. I \"Blikkbåx\" og \"U\" ble han snart et kjent ansikt, og han sjarmerte tenåringsjentene. Ikke minst etter at han spilte kjæresten til Fridas storesøster i den populære tv-filmen \"Frida\". Thorbjørn har i dag fullført Teaterhøgskolen, og debuterte på Nationaltheatret i Ibsens \"De unges forbund\" i fjor høst.

NRK1 fredag kl 20.05

Egenprodusert underholdning
Programleder Ivar Dyrhaug
Prosjektleder Axel Hveding
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilde
Helge Jordal, Mari Maurstad, Ivar Dyrhaug, Cathrine Borkenhagen og Thorbjørn Harr. (NRK-foto: Ole Kaland)