Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 4. mai 2002 kl 19.55 Hvilket liv!

Britisk komiserie av Seinfelds skaper

Familien Harper: Mor Susan, Michael, far Ben, Janey og Nick (Foto: EX DLT Prod)
Familien Harper: Mor Susan, Michael, far Ben, Janey og Nick (Foto: EX DLT Prod)
I denne britiske situasjonskomedien, produsert av BBC, blir vi kjent med familien Harper, mor, far og tre barn – kort sagt, en helt vanlig familie. Det er bare det at dagliglivet virker som en psykologisk geriljakrig.

Serien, som skal gå på NRK1 hver lørdag i hele sommer, er regissert av amerikaneren Fred Barron. Han har også blant annet produsert suksesserien ”Seinfeld”. Tekstforfatterne har tidligere levert stoff til ”Not the Nine o’Clock News”, ”Seinfeld” og ”The Larry Sanders Show”.

Prøvelser
Ben Harper er tannlege, og mener fra tid til annen at det å leve i en moderne familie er like morsomt som å trekke ut tenner på folk. Med tenåringene Nick og Janey i huset, samt ”attpåklatten” Michael, står prøvelsene i kø hjemme hos Harpers.

I den første episoden er Ben snurt og litt sjalu fordi hans kone foretrekker å få sin rotfylling hos en annen tannlege. Og sønnen Nick innleder damebekjentskap på internett, mens yngstemann Michael trøster seg med kaninen Hannibal.

Som Ben og Susan Harper ser vi Robert Lindsay og Zoë Wanamaker. Barna i familien spilles av Gabriel Thomson(Michael), Daniela Denby-Ashe (Janey) og Kris Marshall(Nick).

Kvikk dialog
Den kvikke dialogen med stadige punch lines har fått ros i britisk presse: ”….replikkene sitter som skudd fra en automatpistol” (Daily Mail) og ”Dyktige punch lines følges av enda dyktigere punch lines” (Daily Mirror)

Britisk situasjonskomedie, produsert av BBC
Originaltittel: ”My Family”
Regi: Fred Barron
I rollene; Zoë Wanamaker, Robert Lindsay, Kris Marshall, Daniela Denby-Ashe og Gabriel Thomson
Pressekontakt: Inger Larsen, (tlf. 23 04 74 83)

Bilder
1 Familien Harper: Mor Susan, Michael, far Ben, Janey og Nick (Foto: EX DLT Prod)
2 Ben (Robert Lindsay) og Susan (Zoë Wanamaker) (Foto: EX DLT Prod)