NRK1 tirsdag 14. juli 2009 kl 19.55 Skjergardsmat
Ost og brød
![]() Skjergardsmat: Matias Jungar (t.v.) og Michael Björklund drar på fisketur til Lofoten. (Foto: YLE) |
Det enkleste er ofte det beste, mener Matias og Michael i "Skjergardsmat". De to finnene befinner seg fortsatt i Lofoten. Denne gang på jakt etter geitost!
Det skal bakes på Strömsö i kveldens episode. De lager kavring og flatbrød. Tilbehøret er geitost og den må de helt til Lofoten for å hente. Vineksperten Noora Boix foreslår et passende drikke til maten.
Om programserien
Michael Björklund og Matias Jungar er to hengivne matentusiaster som virkelig brenner for det nordiske kjøkken. I programmene reiser de rundt og søker bokstavelig talt nærkontakt med råvarene. Så blir maten tilberedt etter alle kunstens regler ute i det fri.
Michael er en glad og rund kokk som egentlig ville bli snekker. Han havnet i stedet på kokkeskole og har ikke angret en dag. Jobben er mer enn bare et yrke – dette er noe som han helst vil holde på med hele tiden. Han elsker tradisjonell mat. Og i "Skjergardsmat" lover han at vi ikke vil se en eneste kvast med sitrongress.
Matias er en matglad programleder som elsker mer enn noe annet å legge ned mye tid og omtanke i et godt måltid for venner. For fem år siden kunne han knapt koke et egg – og nå kan han improvisere frem de lekreste retter.
I hvert program gir Michael og Matias også tips om drikke som passer til rettene de har tilberedt. For mer informasjon om programmet og oppskrifter: www.svenska.yle.fi/stromso
Finsk matprogram (2008)
Produksjon: YLE
Medvirkende: Michael Björklund og Matias Jungar
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/ 909 55 364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no
For mer informasjon: www.svenska.yle.fi/stromso
Det skal bakes på Strömsö i kveldens episode. De lager kavring og flatbrød. Tilbehøret er geitost og den må de helt til Lofoten for å hente. Vineksperten Noora Boix foreslår et passende drikke til maten.
Om programserien
Michael Björklund og Matias Jungar er to hengivne matentusiaster som virkelig brenner for det nordiske kjøkken. I programmene reiser de rundt og søker bokstavelig talt nærkontakt med råvarene. Så blir maten tilberedt etter alle kunstens regler ute i det fri.
Michael er en glad og rund kokk som egentlig ville bli snekker. Han havnet i stedet på kokkeskole og har ikke angret en dag. Jobben er mer enn bare et yrke – dette er noe som han helst vil holde på med hele tiden. Han elsker tradisjonell mat. Og i "Skjergardsmat" lover han at vi ikke vil se en eneste kvast med sitrongress.
Matias er en matglad programleder som elsker mer enn noe annet å legge ned mye tid og omtanke i et godt måltid for venner. For fem år siden kunne han knapt koke et egg – og nå kan han improvisere frem de lekreste retter.
I hvert program gir Michael og Matias også tips om drikke som passer til rettene de har tilberedt. For mer informasjon om programmet og oppskrifter: www.svenska.yle.fi/stromso
Finsk matprogram (2008)
Produksjon: YLE
Medvirkende: Michael Björklund og Matias Jungar
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/ 909 55 364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no
For mer informasjon: www.svenska.yle.fi/stromso