Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 3. mars 2005 kl 21.30 Ørnen

Operasjon Ares

Hallgrim (Jens Albinus) hos den døende Sergej (Thomas W. Gabrielsson). (Foto: Kirsten Ellebæk, DR)
Hallgrim (Jens Albinus) hos den døende Sergej (Thomas W. Gabrielsson). (Foto: Kirsten Ellebæk, DR)
Til tross for enorm beredskap er forbryteren Sergej truffet av en snikskytter på vei inn til politiavhør. På dødsleiet antyder han overfor Hallgrim hva det beslaglagte partiet med anriket uran skulle brukes til.

En av verdens rikeste og mest ettersøkte forbrytere, Agimi Kraschnici, skal ha planer om å bruke uranen til å lage en bombe som skal sprenges under en fotballandskamp. Samtidig viser det seg at den russiske diplomaten Mironov kan være innblandet i saken.

Hallgrim og hans team vet at Agimi lett vil kunne skaffe seg nye forsyninger. Derfor intensiverer de "Operasjon Ares", som går ut på å overta handelen med uran for å få fatt i Agimi. Nazim blir sendt undercover, og et møte blir arrangert på en nattklubb i Oslo.

På det personlige plan sliter Hallgrim med traumer fra barndommen, utløst av et album med gamle bilder. For å avverge nok et voldsomt angstanfall, drar han til psykologen Emma for å fortelle en historie han har fortrengt helt siden han var liten gutt.

Om serien
Krimserien "Ørnen" er en stort anlagt serie fra Danmarks Radio, produsert i samarbeid med NRK Drama samt svensk og islandsk fjernsyn. Serien har toppskuespillere som Jens Albinus og Ghita Nørby i hovedrollene, og beskrives som en moderne krim med mye action.

Ved siden av "Krøniken" var krimodysseen "Ørnen" den mest markante dramasuksessen i Danmark i 2004, med høye seertall og gode anmeldelser.

Åtte timelange episoder står på sendeplanen i denne omgang, og flere avsnitt er under produksjon. I alt er det planlagt 24 episoder.

Serien er skrevet av forfatterparet Peter Thorsboe og Mai Brostrøm, kjent for den Emmy-belønte "Rejseholdet" (Mordkommisjonen). Produsent er Sven Clausen, som har hatt ansvaret for suksesser som "Krøniken","Landsbyen", "Taxa" og "Rejseholdet".

Hovedpersonen er den dansk-islandske Hallgrim Ørn Hallgrimsson (Jens Albinus), kalt "Ørnen". Han er spesialist på drapssaker med forbindelse til internasjonal organisert kriminalitet og blir regnet som den beste på sitt felt. Utad er han en handlekraftig og sjarmerende mann som tiltrekker kvinnene og skremmer forbryterne. På det indre plan er Hallgrim en latent bombe av fortrengte følelser, og så elendig til å ta ansvar for seg selv at han befinner seg på kanten av en livskrise.

Dansk krimodyssé
Episode 6
Av Peter Thorsboe og Mai Brostrøm
Produksjon: DR i samarbeid med NRK, SVT og RUV
Produsent: Sven Clausen
Med Jens Albinus, Ghita Nørby, Marina Bouras, Steen Stig Lommer, Janus Bakrawi, Susan A. Olsen, David Owe, Bjørn Floberg m.fl.
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99
Hjemmeside:LENKER
  • Hjemmeside