Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 7. juni 2003 kl 20.25 Absolutt norsk

Store og små i vakker samsang

Rune Larsen omkranset av kveldens musikalske gjester. (Foto: Scanpix)
Rune Larsen omkranset av kveldens musikalske gjester. (Foto: Scanpix)
Kveldens hovedgjester, Karoline Krüger og Finn Kalvik, får skarp konkurranse av to sjarmerende medlemmer av den yngre garde.

Den yngste er bare 7 år og heter Lisa Børud. Jan Eggum sier at han aldri har hørt maken til musikalsk gehør på en så ung dame!

Christine Gulbrandsen har rukket å bli 19 år – hun var 14 år da hun første gang var med i et av programmene til Rune Larsen. Nå er hun plateaktuell. I kveld fremfører hun en av sangene på platen som er en hyllest til faren som døde for halvannet år siden.

Veteranene
Karoline Krüger og Finn Kalvik er nærmest for veteraner å regne i artistbransjen. Krüger synger duett med både Eggum og Kalvik, og gjør en hyllest til lille Grethe.
Hovednummeret til Finn Kalvik er "Livets lyse side", som fremføres sammen med et spellemannslag bestående av fire vakre kvinner.

Noteknekk
Jan Åge Fjørtoft og revyartisten Claus Sellevold skal kjempe mot Krüger og Kalvik i noteknekk-konkurransen. Sellevold gjør for øvrig en fenomenal parodi på Jon Eikemo og Ivar Medaas.

Om serien
I fem programmer lar Rune Larsen oss møte en rekke av landets mest populære artister – og noen ukjente. Som i de forrige sesongene av "Absolutt norsk" har han med seg Jan Eggum og Atle Halstensen som musikalske støttespillere.

Redaksjonen tar utgangspunkt i Jan Eggums popleksikon ved valg av gjester, mens programlederen er også veldig opptatt av å få løftet spennende, unge talenter frem i lyset.

Vokalgruppen Nardus og gutta i Radio Yalla er fast inventar.

Som vanlig er konkurransen Noteknekk en del av programmet.

Egenprodusert underholdningsprogram, NRK Hordaland
Programleder: Rune Larsen
Kontaktperson: Bård Ose, 99526796
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , 23 04 98 41/909 55 364