Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 2. april 2010 kl 20.15 Leif Juster - 100 år, og ikke glemt

"Pølsevev" og "Mot normalt"

Leif Juster hadde fylt 100 år i 2010, og vi tar et tilbakeblikk på hans lange og morsomme karriere. (Foto: Barbara Halden/NRK)
Leif Juster hadde fylt 100 år i 2010, og vi tar et tilbakeblikk på hans lange og morsomme karriere. (Foto: Barbara Halden/NRK)
Et ferskt dypdykk i NRKs arkiver er blitt til et minnerikt portrett av en av Norges mest kjente og kjære humorister. I denne underholdningsdokumentaren loser Andreas Diesen oss gjennom mange av høydepunktene i Leif Justers lange karriere.

Da folket skulle kåre Norges morsomste mann i en programserie på NRK i 2007, vant Leif Juster publikumskåringen med stor overvekt, til tross for at han hadde vært død siden 1995. Dette betegner den folkekjære komikerens popularitet, som i år hadde fylt 100 år.

Lang karriere
Programmet tar godt for seg av høydepunktene i Justers allsidige karriere som både skuespiller, komiker og musikant.

Det blir gjensyn med mange av de mest kjære Leif Juster-klassikerne som "Mot normalt" og "Pølsevev", men også noen overraskelser som kun er blitt vist en gang tidligere, dukker opp etter mange års godgjøring i arkivene.

Med glimt helt tilbake til 30-tallet og gjensyn med hans siste produksjon som 83-åring i 1993 får vi se sprudlende klipp av en mann som gjennom et langt liv fikk særstilling hos det norske folk.

Få også med deg Juster-gallaen påskeaften på NRK1! Les mer om gallaen


Egenprodusert underholdningsdokumentar (2010)
Produsert av NRK Underholdning
Av og med: Andreas Diesen
Produsent: Erik Meyn
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen , tlf 91164716
TV-seere bes kontakte Publikumssevice, tlf 815 65 900
PublikumsseviceLENKER
  • Les mer om gallaen