Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 13. februar 2005 kl 20.10 Krøniken

Sol og sommer

Ida (Anne-Louise Hassing) planlegger sommerferien. (Foto: DR)
Ida (Anne-Louise Hassing) planlegger sommerferien. (Foto: DR)
Året er 1959. Det er sommer, og alle familiene legger planer for hva ferien skal brukes til.

Ida, Palle og Søs har bestemt seg for å reise sammen, og ta barna med til Vesterhavet. De planlegger å besøke Idas foreldre hjemme i Ringkøbing.

Ida får tilbud fra både sin eksmann Erik og ekssvigerfar Kaj Holger. Tilbudene er vidt forskjellige og svært overraskende.

Samtidig har Søs noe å fortelle sin familie. Nyheten er så oppsiktsvekkende at det får store konsekvenser for hverdagen deres..

Om Krøniken
I ukene fremover viser NRK de neste fem episodene av det danske slektsdramaet Krøniken.

Erik (Ken Vedsegaard), Søs (Maibritt Saerens), Ida (Anne-Louise Hassing) og Palle (Anders W. Berthelsen) sin liv er etter hvert blitt vevd inn i hverandres.

Erik og Ida giftet seg, men ble senere skilt, og Erik dro fra landet. Nå har han, på sin fars oppfordring, kommet tilbake til Danmark for å jobbe på Bella. Ida ønsker å gjøre karriere i Bergs forlag, og hun prøver så godt hun kan å samtidig mestre rollen som alenemor for sine to sønner. Hun og Erik har stadige konflikter når det gjelder barna.

Søs har giftet seg med Palle og blitt hjemmeværende husmor og politikerfrue. Palle gjør karriere i Sosialdemokratene, men Søs begynner å kjede seg.

I arbeiderhjemmet hos kommunisten Karen og sosialdemokraten Børge, Palles far, er det etter hvert blitt svært så god stemning. De har lagt politikken bak seg, men av og til fører deres forskjellige oppfatning til uenigheter.

Karin og Kaj Holger, Søs’ og Eriks foreldre, representerer overklassen til fulle. Forholdet dem imellom har vært temmelig kjølig, men etter at Kaj Holger ble syk, er ekteparet kommet nærmere hverandre, og varmen har begynt å bre seg igjen.


Dansk dramaserie (2004)
Originaltittel: Krøniken (sesong 4)
Produsert av: DR TV Drama
Manus: Stig Thorsboe og Hanna Lundblad
Med: Anders W. Berthelsen, Anne Louise Hassing, Maibritt Saerens, Ken Vedsegaard, Waage Sandø, Pernille Højmark, Dick Kaysø og Stina Ekblad.
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10, .
LENKER
  • Les mer