Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 2. mars 2001 kl 22.50 Modeller - bak fasaden

Modeller - bak fasaden (t)

NRK2 fredag 2. mars kl 22.50
Modeller - bak fasaden (3:3)

Modellen som ambassadør

I det siste programmet om modellyrket møter vi blant andre Kate Moss og Helena Christensen. De har sterke meninger om noen av de mindre glamorøse sidene ved bransjen. Naomi Campbell på sin side utnytter suksessen til å drive veldelig arbeid.

Kate Moss og Helena Christensen forsvarer seg med nebb og klør mot påstandene om at alle tenåringsjenters problemer med kropp og mat er toppmodellenes ansvar. Det er en type oppmerksomhet fra pressen de ikke ønsker.

Men pressens opptatthet av modellene behøver ikke å være negativ. Det har Naomi Campbell erfart, som bruker sin kjendisstatus til å drive veldedig arbeid. Campbell kan sies å være et nytt fenomen - modellen som ambassadør, en ny hjerterdame.

Programmet forteller også om modeller som er blitt millionærer ved å bruke egne navn til å markedsføre så forskjellige produkter som biler, videoer med gymprogrammer og dukker.

David Bailey presenterer visuelle lekkerheter, og programmet er rikt på egne fotografier så vel som bilder tatt av toppfotografer som Richard Avedon, Bruce Weber, Peter Lindbergh, Helmut Newton og Steven Meisel.

Om serien
Toppmodellene beundres og misunnes, men hvordan ser virkeligheten ut fra deres ståsted? I tre programmer gir fotografen David Bailey oss et avslørende innblikk i verdens mest glamorøse industri. Gjennom arkivopptak og intervjuer med toppmodeller får vi se ukjente sider ved modellyrket. David Baileys dyktighet, gode rykte og sjarm har skaffet ham mange gode kontakter, som alle stiller opp i programmene. Listen inneholder navn som Naomi Campbell, Cindy Crawford, Jerry Hall, Kate Moss, Isabella Rosselini og Jean Shrimpton.

NRK2 fredag kl 22.50
Tidligere sendt 20.9.00

Britisk produksjon, Channel 4
Regi: David Bailey
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilde
Naomi Campbell ser modellyrket som en mulighet til å drive veldedig arbeid (Foto: David Bailey)